Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, taču viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" cieta zaudējumu.

ASV galvaspilsētas klubs viesos ar 111:128 (30:35, 24:34, 30:35, 27:24) atzina Memfisas "Grizzlies" pārākumu, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 25 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat rūjienietis izcīnīja izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu un četras reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar viņu laukumā ielaida par deviņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Vašingtonas vienībā ar 29 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Bredlijs Bīls, kurš gan no spēles iemeta tikai astoņus no 23 metieniem, kā arī tika pie sliktākā +/- rādītāja komandā - 26.

Uzvarētājiem Dailons Brukss guva 27 punktus, bet debitantiem Brendonam Klārkam un Dža Morantam bija attiecīgi 25 un 18 punkti.

"Wizards" ar septiņām uzvarām 24 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "Grizzlies" ar deviņiem panākumiem 26 cīņās ir 13.pozīcijā Rietumos.

Vašingtonas komanda nākamajā spēlē pirmdien viesosies pie Detroitas "Pistons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!