Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans pēc kārtējās bez komandas līdera Luka Dončiča aizvadītās spēles pauda pārliecību par Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa līdera spējām, ziņo kluba mājaslapa.

Dalasas komanda trešdien piekāpās trešajā vietā Austrumu konferencē esošajai Bostonas "Celtics" komandai, atzīstot viesu pārākumu ar rezultātu 103:109. Porziņģis bija gan rezultatīvākais Dalasas komandas spēlētājs ar 23 punktiem, gan centīgākais zem groziem, savācot 13 atlēkušās bumbas.

"Uz laukuma centos būt aktīvs," pēc spēles atzina liepājnieks. "Pat, ja uzbrukumā negūstu 30 punktus, cenšos darīt visas pārējās lietas, kuras pieprotu – bloķēt metienus, vākt bumbas – un tas pagaidām labi strādājis."

Šī praktiski bija jau trešā spēle, kuru Dalasas vienība aizvadīja bez savainotā Dončiča. Slovēnijas izlases basketbolists sestdien pret Maiami "Heat" vienību nospēlēja vien nepilnas divas minūtes līdz izmežģīja potīti.

"Uzbrukumā atgūstu savu ritmu un manu spēles izjūtu. Pielāgoju arī savu spēles manieri mūsu sistēmai un tam, kā vēlamies spēlēt. Domāju, ka, laikam ejot uz priekšu, kļūs tikai labāk," optimistisks bija kurzemnieks.

Šī kļuvusi par pirmo reizi Porziņģa karjerā, kad viņš trijās spēlēs pēc kārtas izcēlies ar vismaz 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Šo maču laikā viņš vidēji sakrājis 23,7 punktus un 13,0 atlēkušās bumbas.

"Mēs esam laba komanda," lepojās komandas īpašnieks Marks Kubans. "Mūsu rezervistu piecnieks ir viens no labākajiem NBA, un to mēs esam visiem parādījuši. Turklāt šīs spēles parādījušas, uz ko spējīgs KP [Porziņģis], kad viņš ir komandas "numur viens" spēlētājs. Taču mums vēl priekšā trīs spēles pret ļoti labām komandām, tāpēc vēl redzēsim, kā mums ies."

Dalasas basketbolisti atkal dosies izbraukumā, kurā viņiem piektdien paredzēta spēle pret Filadelfijas "76ers" komandu, bet svētdien klubs viesosies pie Toronto "Raptors" vienības. Tādējādi "Mavericks" piecu spēļu laikā būs tikusies ar visām piecām Austrumu konferences labākajām komandām.

Dalasas klubs pirmdien jau pieveica Milvoku "Bucks" vienību, kura ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē, bet decembra ievadā apspēlēja Rietumu konferences līderi Losandželosas "Lakers", pret kuru būs jāspēlē vēlreiz 29. decembrī.

"Mums ir lepna komanda," izteicās vienības galvenais treneris Riks Kārlails. "Spēlējot bez Lukas, nācies veikt ievērojamas korekcijas, jo viņš ir ļoti īpašs spēlētājs. Taču mums ir konkurētspējīga komanda."

Kārlails arīdzan atklāja, ka Dončičs, visticamāk, nespēs palīdzēt komandai mačos pret "76ers" un "Raptors" vienībām. Dalasas vienības basketbolisti gan saglabā pārliecību par izredzēm gaidāmajās spēlēs.

"Dalāmies ar bumbu un spēlējām ar lielu pārliecību," panākumu atslēgu Dončiča savainojuma laikā atklāja Maksimilans Klebers. "Puiši kā Sets [Karijs] un KP spēlējuši krietni labāk."

"Mavericks" pēc zaudējuma Rietumas konferences kopvērtējumā ar 18 uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!