Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien otro reizi 2019./2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā sezonā ieņēma vietu Bruklinas "Nets" komandas pamatpiecniekā, taču viņa pārstāvētā komanda papildlaikā piekāpās Oklahomsitijas "Thunder" vienībai.

"Nets" vienība viesiem piekāpās ar rezultātu 103:111 (23:27, 25:22, 29:25, 24:27, 2:10), piedzīvojot septīto zaudējumu pēc kārtas.

Kurucs laukumā pavadīja 19:14 minūtes, kurās viņš atzīmējās ar četriem punktiem (2/3 divpunktu metienos, 0/1 trīspunktu metienos), četrām rezultatīvām piespēlēm, divām atlēkušajām bumbām un četrām piezīmēm. "Nets" komanda ar Kurucu laukumā pretiniekus pieveica ar trīs punktu pārsvaru.

Tā bija otrā spēle šosezon, kurā Kurucs devās laukumā pamatpiecniekā. Tajā viņš aizstāja uzbrucēju Garetu Templu, tādējādi spēlējot vienlaikus ar savu līdzšinēju spēles laika konkurentu Taurīnu Prinsu. Cēsnieks šī gada 2. janvārī pirmo reizi laukumā devās pamatpiecniekā, kad "Nets" komanda viesojās pie Dalasas "Mavericks". Savukārt pagājušajā sezonā uzbrucējs spēli uzsāka laukumā 46 no 63 regulārās sezonas spēlēm, kurās viņš piedalījās.

Latvijas basketbolists atklāja spēles rezultātu ar diviem punktiem pēc caurgājiena, bet nākamajā uzbrukumā rezultatīvi asistēja Prinsam, kurš realizēja tālmetienu. Kurucs ceturtdaļas laikā arī izkārtoja efektīgu "danku" komandas biedram Džaretam Alenam.

Spēles otrajā ceturtdaļā gan Alens varēja vēlreiz norībināt groza stīpu pēc Kuruca piespēles, gan pats Latvijas basketbolists sagaidīja savu kārtu "lidot", pēc palēciena tverot Spencera Dinvidija piespēli un uzreiz bumbu triecot grozā no augšas.

Kurucs nepilnas piecas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām tika nomainīts, bet tā arī laukumā sīvajā mačā neatgriezās.

Abas komandas papildlaika ievadā apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem. Taču pēc "Thunder" līdera Krisa Pola četriem punktiem pēc kārtas Bruklinas vienība atbildes vairs nerada, tādējādi piecu minūšu laikā gūstot vien divus punktus.

Rezultatīvākais mājinieku labā ar 21 punktu bija Prinss, bet ar 20 punktiem no rezervistu soliņa izcēlās Kariss Leverts. Savukārt uzvarētāju rindās 28 punkti Polam, 22 punkti Šeja Gildžesa-Aleksandra kontā, savukārt Stīvens Adams sagrāba 18 atlēkušās bumbas.

Bruklinas komanda pēc zaudējuma ar 16 uzvarām 36 spēlēs saglabā astoto vietu Austrumu konferencē, savukārt "Thunder" vienība ar 21. panākumu 37 mačos aizvien stabilāk ieņem septīto pozīciju Rietumu konferencē.

Nākamo maču Kuruca pārstāvētā vienība aizvadīs piektdien, kad tā uzņems Maiami "Heat" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!