Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis apliecinājis gatavību trešdien atgriezties laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" sastāvā, bet lēmumu veiks kluba galvenais treneris Riks Kārlails, ziņo ASV žurnālisti.

"Mavericks" basketbolisti otrdien ar rezultātu 124:94 izbraukumā pieveica līgas pastarīti Goldensteitas "Warriors". Lai gan Kristapam Porziņģim ceļgals pirmdien aizvadītā treniņā nav vairs sagādājis sāpes, liepājnieku nomāc kāda slimība, kas viņam piespieda izlaist astoto maču pēc kārtas.

Savukārt pēc spēles pret "Warriors" komandu Porziņģis pauda, ka varēs piedalīties trešdienas mačā pret netālu spēlējošo Sakramento "Kings" vienību, ziņo "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends. Komandas galvenais treneris Riks Kārlails medijiem atklāja, ka Porziņģis pirms trešdienas mača aizvadīs treniņu un pieļāva arī viņa došanos laukumā spēlē. Taču šo iespējamību speciālists vēl nevēlējās garantēt.

Vēl pirmdien Taunsends prognozēja, ka kurzemnieks piedalīsies vienā no abām spēlēm pret "Warriors" un "Kings" vienībām, bet noteikti ne abās.

Dalasas komanda bez Porziņģa ierindā pēdējo astoņu spēļu laikā spējusi izcīnīt četras uzvaras. Savukārt kopumā sezonā tā 40 mačos sakrājusi 25 uzvaras, kas tai ļauj ieņemt sesto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!