Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien izcēlās ar otro rezultatīvāko spēli šajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā sezonā, bet Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks kopumā guva 17 punktus, taču tas neglāba Vašingtonas "Wizards" no zaudējuma.

Kuruca pārstāvētā "Nets" komanda ar rezultātu 97:110 (28:30, 24:25, 24:30, 21:25) piekāpās Austrumu konferences pastarītei Ņujorkas "Knicks".

Latvijas izlases basketbolists pēc viena mača izlaišanas laukumā pavadīja 21 minūti un 28 sekundes, kurās viņš guva 12 punktus (3/5 divpunktu metienos, 2/4 trīspunktu metienos), kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra divas bumbas. Kuruca kontā arīdzan divas kļūdas un divas piezīmes, bet, viņam esot laukumā, "Nets" komanda pretiniekiem piekāpās ar piecu punktu deficītu.

Basketbolista labākais rādītājs līdz šim šosezon bija 19 gūti punkti mačā pret Maiami "Heat" vienību.

Pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta punkts punktā, Kurucam spēlē iesaistoties tās izskaņā un atzīmējoties ar trāpītu trīspunktnieku. Lai gan otrajā ceturtdaļā cēsnieks atzīmējās ar vēl pieciem punktiem un piespēlēja komandas biedra Nikolasa Klakstona "dankā", "Knicks" vadību kontrolēja visas 12 minūtes.

Spēlē basketbolists atgriezās, rezultātam esot 67:73, un nespēja palīdzēt Bruklinas vienībai atgūt vadību. Kuruca tālmetieni otrajā puslaikā divas reizes neskāra pat stīpu, taču uzbrucējs arī izpildīja "gaisiņu" jeb noķēra piespēli gaisā un bumbu uzreiz trieca grozā no augšas.

Viesu rindās 23 punktus guva Spencers Dinvidijs, bet uzvarētāju labā 22 punkti un 15 atlēkušās bumbas Džuliusam Randlam, savukārt Markuss Moriss izcēlās ar 21 punktu.

Spēles laikā vairākkārt tika godināts bojā gājušais basketbolists Kobe Braients. Abas komandas pirmajā uzbrukumā iztērēja visas uzbrukumam atvēlētās 24 sekundes, neizpildot metienu pa grozu, tādējādi atsaucoties uz "Lakers" zvaigznes spēlētāja formas numuru. Savukārt "Knicks" mājvieta Medisonskvērgārdena no ārpuses tika izgaismota "Lakers" kluba formu krāsās.

"Nets" klubs ar 19 uzvarām 45 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē. Nākamā spēle Bruklinas komandas basketbolistiem jāaizvada ceturtdien pret desmitajā vietā konferencē esošo Detroitas "Pistons" komandu.

Savukārt "Wizards" vienība viesos ar rezultātu 133:152 (33:31, 39:47, 30:41, 31:33) piekāpās Atlantas "Hawks".

Bertāns laukumā pavadīja 32 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā iemeta 12 punktus, realizēdams vienu no trijiem divpunktu un divus no deviņiem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš iemeta visus četrus "sodiņus".

Basketbolists arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārtvēra bumbu, reizi bloķēja metienu, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja tikpat piezīmes, bet Vašingtonas komanda viņu laukumā ielaida par astoņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Pasečņiks laukumā pabija 15 minūtes un 19 sekundes, gūdams piecus punktus. Viņš iemeta abus divpunktu metienus un vienu no diviem "sodiņiem". Centra pozīcijas spēlētājs sagrāba divas atlēkušās bumbas, divreiz bloķēja pretinieku metienu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet "Wizards" ar viņu laukumā ielaida par četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Wizards" komanda vēl otrās ceturtdaļas ievadā bija vadībā, taču otrajā un trešajā ceturtdaļā kopā ielaistie 88 punkti piespieda viesiem nonākt zaudētājos ar vairāk nekā 20 punktu deficītu.

Vašingtonas komandā rezultatīvākais ar 40 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet Trojs Brauns pievienoja vēl 19 punktus. Uzvarētājiem 45 punktus un 14 rezultatīvas piespēles nopelnīja Trejs Jangs, kamēr Deandrē Hanters iemeta vēl 25 punktus.

Arī Atlantā abas komandas veltīja piemiņas brīdi Braientam, pirmo uzbrukumu laikā neizpildot metienu pa grozu. Savukārt vietējās komandas zvaigzne Jangs šai spēlei nomainīja sev ierasto 11. formas numuru uz "8", kas bija Kobes Braienta pirmais formas numurs "Lakers" komandā.

Nākamā spēle "Wizards" paredzēta otrdien pret līdervienību Milvoki "Bucks".

"Wizards" ar 15 uzvarām 45 mačos Austrumu konferencē ieņem 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!