Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Filadelfijas "76ers" centra pozīcijas spēlētājs Džoels Embīds otrdien maču aizvadīja ar 24. spēlētāja numuru, bet vairāki citi basketbolisti grasās sezonas vidū nomainīt numuru uz kādu citu, tādējādi izrādot cieņu bojā gājušajam Kobem Braientam.

Embīds ikdienā laukumā dodas ar 21. spēlētāja numuru, bet viņa pārstāvētā "76ers" komanda savulaik iemūžināja 24. numuru, ar kuru spēlēja kluba leģenda Bobijs Džounss. Kamerūnā dzimušais basketbolists pirms otrdienas spēles piezvanīja Džounsam, gūstot viņa piekrišanu vienu maču aizvadīt ar 24. spēlētāja numuru, atklāja žurnāliste Kristena Rodžersa. Basketbolists tādējādi godināja Kobi Braientu, kurš otrajā karjeras daļā spēlēja ar #24

"Nezinu, ko pat teikt," pēc Braienta nāves sociālajā vietnē "Twitter" rakstīja Embīds. "Basketbolu sāku spēlēt pēc 2010. gada NBA fināla, pateicoties Kobem. Nekad dzīvē nebiju skatījies basketbolu, un tā finālsērija mainīja manu dzīvi. Vēlējos būt kā Kobe. Šobrīd esmu tik drausmīgi saskumis!"

Embīds spēli noslēdza tieši ar 24 gūtiem punktiem, pēdējo grozu gūstot ar pustālo metienu, kas bija līdzīgs Braienta "firmas gājienam". Pēc spēles basketbolists noteica, ka metiena laikā izkliedza "Kobe!".

Savukārt vairāki citi spēlētāji izlēmuši mainīt savu spēlētāja numuru. Rodiona Kuruca komandas biedrs Bruklinas "Nets" vienībā Spencers Dinvidijs nomainījis 8. numuru uz 26., godinot Braienta karjeras pirmo spēlētāja numuru, ziņo žurnālists Šamss Čaranija. Tāpat rīkojies Orlando "Magic" aizsargs Terencs Ross (no #8 uz #31), kā arī Losandželosas "Clippers" uzbrucējs Mo Harkless (no #8 uz #11).

NBA vadība parasti sagaida jaunas sezonas sākumu, lai ļautu spēlētājiem mainīt numurus, bet Dinvidijs no tās saņēmis īpašu atļauju, ziņo žurnālists Marks Stains. Viņš uzsvēra, ka katru šādu lēmumu līga izskatīs atsevišķi.

Neskaitot jau trīs nosauktos spēlētājus, NBA spēlē vēl 19 citi basketbolisti, kuri valkā 8. spēlētāja numuru, kā arī 12 spēlētāji ar #24, liecina portāls "basketball-reference.com".

Vairākas NBA komandas un spēlētāji jau kopš svētdienas dažādos veidos pieminējuši Braientu. Atlantas "Hawks" saspēles vadītājs Trejs Jangs jau paguva uz spēles sākumu iznākt ar #8, bet maču turpināja ar ierasto 11. spēlētāja numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!