Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails pēc pirmdien aizvadītā mača atzīmēja, ka komandas līderi Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs rāda labāku sniegumu mačos, kad abi kopā dodas laukumā, ziņots kluba mājaslapā.

"Mavericks" vienība pirmdien ar rezultātu 112:103 viesos pārspēja Indiānas "Pacers" komandu. Panākumu ar 38 punktiem kaldināja Kristaps Porziņģis, bet Luka Dončičs potītes savainojuma dēļ izlaida trešo spēli pēc kārtas.

"KP [Kristapam Porziņģim] bija lērums punktu, viņš bija izcils no trīspunktu līnijas, aizsardzība bija lieliska un viņš palīdzēja citiem puišiem tikt pie brīviem metieniem," pēc spēles atzina Kārlails. "Viņš gan šonakt, gan Hjūstonā spēlējis ļoti labā līmenī."

Porziņģis pēc 35 gūtajiem punktiem piektdienas spēlē pret Hjūstonas "Rockets" nedevās laukumā sestdien, kad "Mavericks" komanda bez abiem līderiem pieveica Atlantas "Hawks" basketbolistus. Treneris norādīja, ka lēmums Porziņģim dot atpūtu bijis pareizs.

"Tas noteikti palīdzēja, par to nav jautājumu. Šobrīd mums 14 dienu laikā paredzēts ļoti blīvs grafiks. Spēlējam praktiski katru otro dienu, kā arī divreiz paredzēts pa diviem mačiem divu dienu laikā. Jāuzmana visi spēlētāji. Ja kādam citam būs nepieciešams atpūsties, tā arī rīkosimies," solīja Kārlails.

Piektdien sagaidāma Porziņģa pārstāvētā kluba tikšanās ar Vašingtonas "Wizards" komandu, kuras rindās spēlē Latvijas basketbolisti Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks. Savukārt nākamajā dienā Dalasas klubam jau paredzēta viesošanās pie Šarlotas "Hornets" vienības.

Pats Porziņģis gan atzina, ka nav juties svaigs, tomēr tāpat spējis atrast nepieciešamo spēles ritmu.

"Nejutos nemaz tik lieliski, bet reizēm tādos gadījumos sanāk labāk koncentrēties spēlei," sprieda basketbolists. "Neesmu pārāk priecīgs par rādīto sniegumu aizsardzībā. Vēlos būt kritisks pret sevi. Uzskatu, ka Sabonis pret mani guva pārāk daudz punktu."

Basketbolists arī neslēpa, ka lēmums izlaist maču pret "Hawks" vienību pieņemts viņa vietā.

"Hjūstonā nospēlēju diezgan labi, tāpēc nevēlējos apstāties. Treneris un medicīniskais personāls izlēma manā vietā, ka jāatpūšas un jāpiedalās tieši šajā spēlē. Esmu gandarīts, ka uzvarējām gan Atlantu, gan šoreiz," klāstīja liepājnieks.

"Mavericks" komandai nāksies vismaz vēl trīs mačus aizvadīt bez savainotā Lukas Dončiča, minēts kluba mājaslapā. Savainojumu dēļ Porziņģis un Dončičs 2020. gadā kopā aizvadījuši vien piecas spēles.

"Mēs spēlējam brīvāk plūstošā spēles manierē," par komandas sniegumu bez Dončiča izteicās Kārlails. "Retāk izspēlējam sadarbības. Esam jau iemanījušies spēlēt viens ar otru gadījumos, kad Luka nevar palīdzēt, kas ir labi. Taču mums viņš ir nepieciešams."

Speciālists uzsvēra, ka Porziņģis un Dončičs labāk spēlē kopā, nevis kā atsevišķi "solo mākslinieki".

"Neaizmirstat, ka šie puiši ļoti labi spēlējuši kopā. Tas noticis pietiekami ilgi, ka es zinu – viņi kopā spēlē lieliski. Tas neko nenozīmē, ka viens no viņiem ik spēli nesakrāj lielus skaitļus statistikas ailītēs. Galvenais ir uzvarēt," par komandas prioritātēm atgādināja Kārlails.

Komanda maču pret "Pacers" vienību aizvadīja arīdzan bez Seta Karija, kuru nomāc ceļgala sāpes, bet otrās ceturtdaļas laikā potīti izmežģīja Hosē Huans Barea. Tas piespiedis Dalasas vienību spēlēt ar novājinātu sastāvu.

"Nezinu, vai mēs patiešām neesam nemaz izjutuši Dončiča trūkumu. Mums palīdz sastāva "dziļums" un spēlētāji, kuri gan spēj aizpildīt lielākas lomas, gan saprot spēles plāna nozīmi. Veidojot komandas sastāvu, nozīme tiek pievērsta tam, kuri puiši vēlas uzvarēt un būt daļa no komandas. Mums ir labi puiši, kuri cenšas ar cīņassparu pārvarēt šos laikus," uzsvēra treneris.

"Mavericks" komanda ar 31 uzvaru 50 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, bet nākamais mačs vienībai paredzēts trešdien, kad tā uzņems Memfisas "Grizzlies" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!