Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola līgas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans pēc komandas zaudējuma 107:111 pret Atlantas "Hawks" sociālā tīmekļa vietnē "Twitter" veltīja virkni ierakstu, kurā pārmet tiesnešu darbības spēles beigu nogrieznī. Klubs iesniedzis oficiālu protestu, pieprasot pārspēlēt mača pēdējās desmit sekundes, ziņo medijs "espn.com".

Sestdien, 22. februārī, "Mavericks" bez latvieša Kristapa Porziņģa sastāvā piekāpās Austrumu konferences pastarītei "Hawks". Dalasas kluba personāls, it īpaši īpašnieks Marks Kubans, bija neizpratnē par tiesnešu lēmumiem. Klubs ir iesniedzis oficiālu protestu ar cerību pārspēlēt spēles pēdējās 9,7 sekundes.

Pretinieku spēlētājs Džons Kolinss noslēdzošo grozu guva 8,4 sekundes pirms spēles beigām, pielabojot Treja Janga neprecīzo metienu. Tiesneši "Mavericks" spēlētājam Dorienam Finnijam-Smitam fiksēja neatļautu bloķēšanas mēģinājumu pret Jangu, aizskarot stīpu un vairogu. Tomēr lēmumu pēc tam izskatīja video atkārtojumā un lēma, ka aizsargs noteikumus nav pārkāpis, tajā pašā laikā Kolinsa gūtos punktus ieskaitot.

Pēc mača Dalasas kluba īpašnieks Kubans sociālā tīmekļa vietnē "Twitter" veica vairākus ierakstus, kuros aizskaroši komentēja tiesnešu darbības. Lai gan Kubanam par šīm darbībām piespriedīs vērienīgu naudas sodu, klubs ir iesniedzis oficiālu sūdzību. Protestā "Mavericks" pieprasa, lai netiktu ieskaitīts Kolinsa gūtais grozs, un mačs atsāktos 9,7 sekundes pirms spēles beigām ar rezultātu 107:109. NBA noteikumos rakstīts, ka sūdzība komisāram Ādamam Silveram jāizskata piecu dienu laikā.

"Kad liekas, ka NBA tiesāšana nevar būt vēl sliktāka, padomā vēlreiz... Tas ir absurds," pēc zaudējuma "Twitter" kontā ierakstīja Kubans. "Tiesnešiem gadās sliktas spēles. Tiesnešu brigādēm gadās sliktas spēles. Bet šī spēle nebija viens vienīgs izņēmums. Tie paši s**i turpinās jau 20 gadus. Noalgo bijušos tiesnešus, kuri domā, kā izvēlēties, trenēt un vadīt tiesnešus. Pēc diviem gadiem saprot, ka viņi nevar. Un tad to pašu atkārto vēl un vēl."

Dalasas klubs 57 spēlēs izcīnījuši 34 uzvaras, ierindojoties Rietumu konferences septītajā pozīcijā. Nākamais mačs Porziņģa vienībai jāizvada gaidāmajā naktī pret Minesotas "Timberwolves".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!