Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar 15 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 139:123 izbraukumā droši pārspēja Minesotas "Timberwolves".

Porziņģis aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 25:03 minūtes, un viņš šajā laikā guva 15 punktus, taču tālmetienu precizitāte viņam bija vāja. Latvietis iemeta tikai vienu no astoņiem trīspunktu metieniem (1/8), bet realizēja četrus divpunktu metienus (4/6) un četrus soda metienus (4/5). Viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēs un nopelnīja vienu piezīmi, spēli noslēdzot ar +/- rādītāju -2. Ceturtajā ceturtdaļā Porziņģis vairs laukumā nedevās.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem "Mavericks" sastāvā bija Tims Hārdevejs, bet Luka Dončičs sameta 20 punktus un arī nespēlēja ceturtajā ceturtdaļā. Vēl 19 punktus pievienoja Sets Karijs. "Timbervolwes" rindās 29 punktus sameta D'Endželo Rasels, 21 punktu pievienoja Maliks Bīzlijs.

Savukārt Dāvis Bertāns nepiedalījās mačā, kurā viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" papildlaikā ar 134:137 piekāpās Milvoki "Bucks", kas ir NBA līdervienība.

Kā vēsta žurnālists Freds Kacs, tad "Wizards" galvenais treneris Skots Brūks sacīja, ka Bertānam sāp ceļgals. Lai arī tas neesot nekas nopietns, drošības nolūkos latvietis pietaupīts šajā mačā. Tāpat laukumā netika centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks, kurš pēdējā laikā nav ticis iekļauts komandas rotācijā.

Aizvadītajā mačā "Bucks" vienībai pamatīgas problēmas radīja "Wizards" līderis Bredlijs Bīls, kurš guva 55 punktus. Tā viņam bija otrā 50 punktu spēlē pēc kārtas. 27 punktus pievienoja Šabazs Neipjērs. "Bucks" rindās 40 punktus guva Kriss Midltons, savukārt Jannis Adetokunbo iekrāja 22 punktus un 14 atlēkušās bumbas.

Mača ceturtajā ceturtdaļā "Wizards", pateicoties Bīla 22 gūtajiem punktiem septiņās minūtēs, atspēlēja 13 punktu deficītu un ieveda spēli pagarinājumā, kurā arī ritēja līdzīga cīņa. Tomēr Midltona tālmetiens pēdējā minūtē ļāva "Bucks" pārņemt vadību un nosargāt uzvaru līdz mača beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!