Latvijas izlases basketbolists Artūrs Strautiņš, kurš pārstāv Itālijas otrās augstākās līgas (Serie A2) vienību "Amici Pallacanestro Udinese", intervijā Latvijas Televīzijas "Rīta panorāmā" atklāja, ka viņa vienība, visticamāk, ir vienīgā Itālijā, kas šobrīd trenējas.

Udīne atrodas Itālijas austrumos, netālu no Slovēnijas robežas. Tādējādi pilsētu koronavīruss "Covid-19" nav tik ļoti ietekmējis, kā tas noticis Lombardijas reģionā.

"Es teiktu, ka panika pārgājusi, cilvēki nomierinājušies," sarunā ar LTV pauž Strautiņa dzīvesbiedre Beāte. "Taču cilvēki viens no otras ļoti izvairās, uz ielas iet ar līkumu."

Pilsētā drīz, iespējams, nedrīkstēs iet ārā uz ielas, bet uz veikalu varēs doties tikai viena ģimenes persona, atklāj sportista draudzene. Tomēr abi uzskata, ka Udīnē izolēšanās no sabiedrības tiek ievērota, ko nevar teikt par Lombardiju.

"Sākumā divas nedēļas sēdējām mājās," atminas Strautiņš. "Negājām ārā. Pēdējo dienu laikā izgājām ārā. Šonedēļ mums atsākušies treniņi. Trenējamies trīs grupās ik pa stundai, grupā trīs cilvēki. Cik esmu dzirdējis, mēs esam vienīgā komanda Itālijā, kas trenējas. Viss notiek ļoti augstā līmenī. Komandas dakteri pastāstīja par roku dezinfekciju. Atnākot uz treniņu, tas jādara vairākas reizes."

Sākotnēji gan nācies trenēties mājās. Dīkstāve atstājusi arī iespaidu uz fizisko sagatavotību, atzīst Strautiņš.

"Pildīju vingrinājumus uz paklājiņa, pa trepēm lēkāju. Kad aizgāju uz pirmo treniņu, pirmajās desmit minūtēs elpu sita ciet. Protams, fiziskā forma mazliet pazaudēta. Ja atsāksies sezona, to mēs kā komanda dabūsim atpakaļ," spriež basketbolists.

Sportists atzīst, ka joprojām valda neziņa par to, vai un kad sezona atsāksies. Šobrīd tie gaidīts uz varas iestāžu lēmumu. Jau ziņots, ka Itālijas Olimpiskā komiteja (IOK) līdz 3. aprīlim atcēlusi visus valstī paredzētos sporta pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!