Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas paredz, ka līgas vadība ap 1. jūniju nodos vadlīnijas par vienību pilsētu pametušo spēlētāju izsaukšanu mājās. Tas būs viens no pirmajiem soļiem pretim Covid-19 dēļ pārtrauktās sezonas atsākšanai, ziņo medijs ESPN.

Klubi sagaida, ka līga ap to pašu laiku atļaus pāriet no individuāliem treniņiem uz nodarbībām, kurās piedalās vairāk komandu darbinieku.

Līgas plāns paredz divu nedēļu posmu, kuru atpakaļ komandas rīcībā nonākušie spēlētāji pavadīs karantīnā, viena līdz divām nedēļām paredzēta individuāliem treniņiem, bet vēl divas vai trīs nedēļas būs veltītas formālām komandu treniņnometnēm, zināms medijam ESPN. Savukārt sagaidāms, ka pašas spēles varētu atsākties jūlija beigās.

Liela daļa NBA spēlētāju palikuši uz vietas vai jau atgriezušies uz individuāliem treniņiem komandas paspārnē. Taču daži basketbolisti nav ievērojuši līgas ieteikumus, dodoties uz Eiropu vai citur līgas dīkstāves laikā. Medijs ESPN min Dalasas "Mavericks" zvaigzni Luku Dončiču kā vienu no šādiem spēlētājiem.

Laikraksts "Kurzemes Vārds" un medijs "The Athletic" iepriekš ziņojuši, ka arī Kristaps Porziņģis atgriezās dzimtajā Liepājā. Savukārt portāla "Delfi" rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka Porziņģis nav vienīgais Latvijas basketbolists, kurš atgriezies mājās.

NBA komisārs Adams Silvers norādījis, ka Ziemeļamerikas sporta līgu vadības izteikušas ASV prezidentam Donaldam Trampam vēlmi sagaidīt viņa palīdzību, lai spēlētāji varētu atgriezties valstī. Sporta līgas paredz, ka iecere tiks piepildīta, min ESPN.

Pašas spēles varētu tikt aizvadītas divās vietās – Disnejlendā Orlando un Lasvegasā, ziņo ESPN. Taču medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija ziņo, ka Disnejlenda ir "pārliecinošā vadībā" starp apsvērtajām vietām, kuras varētu uzņemt NBA mačus.

Pašlaik apturētajā sezonā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" vienība ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, Bruklinas "Nets" un Rodions Kurucs atrodas tajā pašā pozīcijā Austrumu konferencē, bet devītajā vietā – tieši pozīciju zem vietas izslēgšanas spēlēs – ir Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!