Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Skotijs Pipens ir vienisprātis ar vairākiem bijušajiem Čikāgas "Bulls" pārstāvjiem par Maikla Džordana milzīgo ietekmi uz dokumentālo filmu "Pēdējā deja", ziņo Ziemeļamerikas žurnālisti.

Desmit sēriju garā filma par "Bulls" panākumiem 1990. gados izsaukusi gan plašu atzinību, gan kritiku no žurnālistiem un bijušajiem basketbolistiem par Džordana redakcionālo ietekmi uz tās vēstījumu.

Jau ziņots, ka trīskārtējais čempions "Bulls" sastāvā Horess Grants nodēvējis 90% no filmas par nepatiesiem, kā arī aizstāvējis komandas biedru Skotiju Pipenu, kura karjeras strīdīgākie brīži tika atspoguļoti filmu sērijā.

Ziemeļamerikas žurnālisti apgalvo, ka arī Pipens ir aizskarts un nikns par dokumentālajā filmā redzēto.

"Pipens ir tik dusmīgs uz Maiklu [Džordanu] par to, kā viņš tika attēlots un saukts par savtīgu," izteicies ESPN radio raidījuma "Kap and Company" vadītājs Deivids Kaplans. "Viņš ir nikns, ka piedalījās filmā, un nezināja, kur viņš īsti ir iekūlies."

Dokumentālajai filmai veiktajās intervijās Džordans savu ilggadējo komandas biedru nosauca par "savtīgu", spriežot par Pipena strīdu ar kluba vadību viņa mazapmaksātā līguma dēļ. "Bulls" līderis arī izrādīja šaubas par Pipena pārdzīvoto migrēnu 1990. gada Austrumu konferences septītajā finālspēlē pret Detroitas "Pistons" vienību.

"Viņaprāt, līdz pēdējās sērijas pēdējām minūtēm [1998. gada sesto finālspēli, kurā Pipens cīnījās ar muguras sāpēm] filmā nepārtraukti tika "triekts Skotijam, triekts Skotijam"," skaidroja Kaplans.

Pats Pipens publiski nav izteicies kopš aprīlī tika pirmizrādīta dokumentālās filmas pirmā sērija. Basketbolistam tuvi cilvēki atzīst, ka viņš ir "sāpināts un vīlies" par veidu, kā ticis attēlots, uzsvērusi ESPN žurnāliste Džekija Makmulena.

Pipenu pēdējo nedēļu laikā aizstāvējis ne tikai Grants, bet arī vairāki citi bijušie "Bulls" komandas biedri kā Deniss Rodmens un Stīvs Kers. Čikāgas vienības spēlētāji nav izjutuši aizvainojumu pret Pipenu par viņa strīdu ar kluba vadību, kura dēļ basketbolists novēloti veica pēdas operāciju un izlaida 1997./1998. gada sezonas sākumu, medija ESPN raidījumā "The Jump" skaidroja Kers.

"Visi tik ļoti cienīja Skotiju," uzsvēra Kers. "Mēs izjutām viņa vilšanos. Viņam, visticamāk, vajadzēja būt starp pieciem vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem NBA. Tāpēc mēs jutām viņam līdzi, nevienam viņa operācijas dēļ nebija aizspriedumu. Vēlāk mēs sapratām, ka jādod viņam iespēja nomierināties un viņš sezonas otrajā pusē būs gatavs palīdzēt."

Skotijs Pipens ar Džordanu kopā aizvadījis 859 spēles NBA, esot pārliecinoši viņa ilgākais komandas biedrs "Bulls" komandā. Uzbrucējs līgā aizvadīja 17 sezonas, vēlāk pārstāvot arī "Rockets" un "Trail Blazers" vienības, bet visus sešus čempionu gredzenus Pipens izcīnīja Čikāgas "Bulls" rindās.

2010. gadā Pipens tika iekļauts Neismita basketbola slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!