Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) bijušais spēlētājs Mets Bārnss intervijā "Yahoo Sports" sporta sarunu raidījumā "The Rush" pavēstīja, ka vairāki NBA spēlētāji varētu neatsākt sezonu saistībā ar ASV notiekošajiem masu protestiem.

NBA un NBA Spēlētāju asociācija (NBPA) vienojušās pēc Covid-19 pandēmijas izspēlēt līdz galam pārtraukto NBA sezonu, maču atsākot jūlija pēdējā dienā. Paredzēts, ka sezonas izskaņā piedalīsies 22 no 30 komandām, bet NBA čempioni būs zināmi oktobra sākumā.

Tomēr pēdējo nedēļu notikumi ASV ir mainījuši situāciju un šobrīd sezonas atsākšanu var ietekmēt ne tiaki Covid-19 pandēmija, bet arī protesti pret rasu nevienlīdzību.

"Daži čaļi no Losandželosas "Lakers" un "Clippers"… Ir ziņas, ka dažas komandas nejūtas komfortabli. Daži grib spēlēt, daži nevēlas," izteicās Bārnss, kurš NBA aizvadīja 14 sezonas.

Policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāve 25. maijā Mineapolē visā valstī izraisīja plašus protestus, bet paralēli tiem ASV lielpilsētas notika sen nepieredzēta vēriena grautiņi, ielu vardarbība, veikalu izlaupīšana un ēku dedzināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!