Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails pēc otrdien aizvadītās pārbaudes spēles uzteica Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa paveikto darba apjomu aizsardzībā, ziņots kluba mājaslapā.

Jau vēstīts, ka "Mavericks" vienība pēdējā pārbaudes spēlē pirms NBA noslēguma turnīra papildlaikā ar rezultātu 118:115 pieveica Filadelfijas "76ers" basketbolistus.

Komandas panākumu ar 17 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām kaldināja Kristaps Porziņģis. Liepājnieks īpaši pamanāms bija spēles ievadā, pirmās ceturtdaļas laikā izceļoties ar 13 gūtiem punktiem pēc kārtas.

"Vēlējos maču sākt agresīvi un spēlēt ar enerģiju, ko nodot tālāk komandai," pēc spēles skaidroja Porziņģis. "Piegāju tam vienkārši un spēlēju savu spēli. Tas arī viss. Domāju, ka basketbolistam jāspēlē instinktīvi. Lai kāda būta situācija, lēmumi jāveic sekundes simtdaļā un ar 100 procentu lielu pārliecību."

"Es vienkārši cenšos spēlēt instinktīvi. Zinu, ka manis ieguldītais darbs, prasmes un pārliecība ļauj doties uz laukuma un spēlēt brīvi," domu pabeidza kurzemnieks.

Basketbolistu, kurš otrajā no trim "Mavericks" komandas mačiem nevarēja piedalīties Covid-19 protokola pārkāpuma dēļ, par spēli aizsardzībā slavēja komandas galvenais treneris Riks Kārlails. Speciālists jau iepriekš uzsvēris Porziņģa nozīmi tieši šajā spēles sastāvdaļā.

"Viņam padevās ļoti laba punktu sērija," par pirmo ceturtdaļu izteicās treneris. "Man patīk, kā viņš kustās, un 17+12 ir izcila statistika. Taču cilvēki nerunā pietiekami daudz par viņa sniegumu aizsardzībā un to, kā viņš aizsargā groza apakšu un vāc atlēkušās bumbas. Viņš arī izcili māk ar piespēli ievadīt uzbrukumu."

Lai gan Dalasas komanda uzvarēja pirmo puslaiku, tā trešajā ceturtdaļā piekāpās ar rezultātu 26:41, atdodot vadību "76ers" basketbolistiem. Līdzīgs scenārijs bija novērojams mačā pret "Pacers", Indiānas vienības basketbolistiem pēc puslaika pārtraukuma veicot izrāvienu 18:8.

"Pēdējās pāris spēles neesam labi pastrādājuši," par neveiksmēm trešajā ceturtdaļā izteicās Kārlails. "Pretinieki pēc pārtraukuma ir mūs sasituši. Mēs atkal nonācām grūtībās, un Filadelfija pacēla tempu. Mums to vajadzētu labot."

Dalasas komandas nākamais mačs norisināsies piektdien, kad tā uzsāks dalību NBA noslēguma turnīrā, tiekoties ar Hjūstonas "Rockets" vienību. Porziņģis pēc aizvadītā sagatavošanās cikla pauda pārliecība par savas komandas iespējām gaidāmajos mačos.

"Mēs esam talantīga komanda. Domāju, ka šajā spēlē guvām dažas mācības, un tagad ir laiks īstajām spēlēm. Tādēļ mūsu sajūsma tagad vien pieaugs. Domāju, ka mēs esam gatavi. Mēs zinām, ka esam uz šo to spējīgi vien tikai tāpēc, ka protam gūt punktus."

"Mavericks" komanda ar 40 uzvarām 67 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, taču abas pozīcijas virs tās ieņem "Rockets" un "Thunder" vienības, kas šādu pašu uzvaru skaitu sasniegušas 64 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!