Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē guva 17 punktus, kaldinādams sevis pārstāvētās Dalasas "Mavericks" vienības panākumu.

"Mavericks" vienība ar rezultātu 118:115 papildlaikā pieveica Filadelfijas "76ers" basketbolistus.

Liepājnieks izpelnījās lielāko spēles laiku Dalasas komandā, uz laukuma pavadot 26:46 minūtes. Porziņģis mačā atzīmējās ar 17 punktiem (2/7 divpunktu metienos, 2/4 trīspunktu metienos, 7/9 soda metienos), 12 atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu, vienu kļūdu un četrām piezīmēm. Viņam esot laukumā, "Mavericks" pretiniekiem piekāpās ar divu punktu deficītu.

Latvijas basketbolistam lieliski padevās tieši spēles ievads, vienubrīd pirmās ceturtdaļas laikā Porziņģim piecu minūšu laikā izceļoties ar 13 punktiem pēc kārtas.


Savukārt pirmā puslaika laikā Porziņģis jau paspēja atzīmēties ar "double-double", sakrājot 14 punktus un desmit bumbas zem groziem. "Mavericks" puslaika pārtraukumā devās, esot vadībā ar rezultātu 48:39.

Mača trešajā ceturtdaļā gan ar rezultātu 41:26 bija pārāki "76ers", kas drīz vien arī panāca desmit punktu vadību. Tomēr to "Mavericks" komandai palīdzēja atspēlēt vairāki rezervisti. Tieši izšķirīgo metienu arī papildlaikā izpildīja veterāns Hose Huāns Barea, kurš minūti pirms mača beigām ar tālmetienu panāca trīs punktu vadību.

Rezultatīvākais uzvarētāju labā ar 27 punktiem bija Luka Dončičs, bet pa 14 punktiem guva Barea un Antoniuss Klīvlends. Savukārt "76ers" rindās ar 28 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Tobaiass Heriss, bet 15 punkti Aleka Bērksa kontā.

Tādējādi "Mavericks" komanda noslēgusi pārbaudes spēļu ciklu, kurā tā izcīnīja divas uzvaras trijās spēlēs. Porziņģis pirmajā komandas mačā guva astoņus punktus, bet otro spēli viņam nācās izlaist Covid-19 protokola pārkāpuma dēļ.

Jau piektdien Dalasas klubs uzsāks dalību NBA noslēguma turnīrā, tiekoties ar Rietumu konferences sāncenšiem Hjūstonas "Rockets" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!