Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 108:104 ceturtdien uzvarēja Losandželosas "Lakers" vienību pirmajā pārbaudes spēlē pirms NBA sezonas noslēguma turnīra Orlando.

Porziņģis spēli sāka pamatpiecniekā, bet laukumā pavadīto 15:15 minūšu laikā nopelnīja piecas piezīmes. Liepājnieks paguva atzīmēties ar astoņiem punktiem (2/3 divpunktu metienos, 1/3 trīspunktu metienos, 1/1 soda metienos), divām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli un vienu pārtvertu bumbu.

Latvijas basketbolists gan nopelnīja komandas labāko plus/mīnus rādītāju – +12.

Dalasas komandas uzvaru kaldināja Sets Karijs, kurš realizēja visus astoņus izpildītos metienus no spēles. Karijs trāpīja sešus tālmetienus, kā arī precīzi izpildīja vienīgo soda metienu.

Basketbolists jau pirmajā ceturtdaļā trāpīja trīs trejačus, bet trešajā ceturtdaļā šādu sēriju atkārtoja, palīdzēdams "Mavericks" atgūties no 13 punktu deficīta, ko tā sasniedza otrajā ceturtdaļā, un jau panākt vadību ar rezultātu 77:74.

Savukārt centra pozīcijā izcilu spēli aizvadīja Bobans Marjanovičs, kurš Dalasas kluba labā izcēlās ar 17 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs teju 17 aizvadītās minūtēs sakrāja 14 punktus un sešas rezultatīvas piespēles.

Rietumu konferences līderes "Lakers" vadošie spēlētāji piedalījās vien mača pirmajā puslaikā. Gan Lebrons Džeimss, gan Entonijs Deiviss laukumā pabija 15 minūtes, abiem atzīmējoties ar 12 punktiem. Rezultatīvākie "Lakers" rindās ar 13 punktiem bija Džaveils Makgī un Kvins Kuks.

Sestdien otro pārbaudes spēli aizvadīs gan Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklins "Nets" vienība, gan Anžejs Pasečņiks un Vašingtonas "Wizards", bet nākamais "Mavericks" mačs sagaidāms svētdien. NBA noslēguma turnīrs tiks uzsākts 31. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!