Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bruklinas "Nets" otrdienas maču pret Milvoki "Bucks" vienību uzsāks ar Latvijas basketbolistu Rodionu Kurucu centra pozīcijā, ziņo medijs "netsdaily.com".

Komandas galvenais treneris Žaks Vons apstiprinājis, ka "Nets" komandas groza apakšu pret "Bucks" vienību stiprinās Rodions Kurucs un uzbrucējs Lenss Tomass, uzsver medijs "The Athletic".

Portāls "Delfi" no pulksten 20.15 piedāvās šīs, kā arī Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" komandas spēles teksta tiešraidi.

Kurucs jau pirmajās divās NBA noslēguma turnīra spēlēs atzīmējies piektā numura jeb centra postenī, bet mačā pret "Bucks" pagaidām neatklātu iemeslu dēļ nevar piedalīties centra pozīcijas basketbolists Džerets Alens.

Jau ziņots, ka Bruklinas komandai noslēguma turnīrā centra pozīcijā nevar palīdzēt Deandrē Džordans, kurš jūlija sākumā inficējās ar Covid-19, kā arī savainotais Nikolass Klakstons. Bruklinas komandai uz noslēguma turnīru pievienojies spēka uzbrucējs Donte Hols, bet jau tā novājinātajam sastāvam mačā pret "Bucks" nevarēs palīdzēt arī Džo Heriss un Keriss Leverts.

206 centimetrus garajam un 103 kilogramus smagajam cēsniekam groza apakšā pretī stāsies raženais Robins Lopezs (213 cm un 124 kg), kā arī NBA Vērtīgākā spēlētāja apbalvojama galvenais kandidāts Jannis Adetokunbo (211 cm un 109 kg), kurš pērn šo godu nopelnīja pirmo reizi karjerā.

Savukārt pati "Bucks" komanda ar 54 uzvarām 67 spēlēs ieņem pirmo vietu NBA. "Nets" 66 spēļu laikā uzvarējusi 31 reizi, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs.

Noslēguma turnīra divās spēlēs Kurucs vidēji atzīmējies ar 16,6 minūtēm, 4,5 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām. Visā sezonā kopumā basketbolists laukumā gājis 41 mačā, vidēji sakrājot 4,2 punktus un 2,6 bumbas zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!