Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Titulētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" ceturtdien notikušajā 2020. gada drafta loterijā atkāpās no pirmās uz otro vietu, pie augstākās izvēles tiekot Minesotas "Timberwolves" klubam, ziņo medijs ESPN.

Ikgadējā drafta loterija ir pasākums, kurā tiek izlozēta komandu izvēļu kārtība attiecīgā gada draftam. Izslēgšanas spēlēs iekļuvušās NBA komandas izvēles veic attiecībā pēc to bilances regulārajā sezonā (no vājākās līdz stiprākajai), bet loterijā tiek noskaidrota 14 vājāko komandu secība.

Gadu laikā loterijas procesam pieaugusi nejaušība, kas darīts, lai atturētu klubus no apzinātas komandas virzīšanas uz pirmo izvēli draftā jeb pēdējās vietas iegūšanu regulārajā sezonā. Kopš 2019. gada trim vājākajām NBA komandām ir tikai 14% iespēju tikt pie augstākās izvēles draftā.

Loterijā tika noskaidrots, ka draftā pirmie kādu jauno spēlētāju varēs nolūkot Minesotas "Timberwolves", kas ar 19 uzvarām 64 spēlēs bija trešā vājākā NBA komanda. Pēc loterijas komandas prezidents Gersons Rosass atzina, ka vienības jaunajām zvaigznēm Kārlam-Entonijam Taunsam un D'Andželo Raselam tiks nolūkots palīgs, kas veidos jaunāko meistarīgo spēlētāju kodolu NBA, min ESPN.

Savukārt otro izvēli ieguva "Warriors" vienība, kas kopš 2015. gada izcīnījusi trīs NBA čempionu titulus. Aizvadītajā sezonā klubs izcīnīja vien 15 uzvaras, jo savainojumu dēļ laukumā nedevās Klejs Tomsons, bet vien piecas spēles rokas lūzuma dēļ aizvadīja divkārtējais līgas Vērtīgākais spēlētājs Stefens Karijs.

"Zinu par stāstu, ka mēs izvēli aizmainīsim, bet mēs patiešām šobrīd nezinām," par baumām, ka "Warriors" izvēli izmantos, lai iegūtu pieredzējušu zvaigzni, izteicās kluba prezidents Bobs Maierss. "Pirms pusstundas uzzinājām, ka mums ir otrā izvēle, tā kā tas ir pirmais solis pretim kādai skaidrībai."

Savukārt uz trešo vietu draftā uzlēca Šarlotas "Hornets" komanda, kas ar 23 uzvarām 45 spēlēs bija astotā vājākā komanda, kā arī stiprākā NBA noslēguma turnīrā neesošā vienība. Ceturto izvēli draftā jaunajā amatā varēs veikt lietuvietis Artūrs Karnišovs, kurš šovasar kļuva par Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeri.

Devīto pozīciju draftā saglabāja Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" vienība, bet iepriekš jau bija zināms, ka Dalasas "Mavericks" pienāksies 18. drafta izvēle. Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda savu 17. izvēli jau iepriekš bija aizmainījusi Minesotas "Timberwolves" komandai.

2020. gada drafts, kuram būtu bijis jānotiek jūnija izskaņā, Covid-19 pandēmijas dēļ pārcelts uz 16. oktobri.

Tam pieteicies 20 gadus vecais Spānijas augstākas līgas komandas Vitorijas "Baskonia" aizsargs Artūrs Kurucs, bet pagaidām uz nākamo gadu pieteikumu atlicis Badalonas "Joventut" saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!