Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2019./2020. gada sezona labāko debitantu atzīts Memfisas “Grizzlies” saspēles vadītājs Dža Morants, vēsta NBA.

Morants šo atzinību izpelnījās ļoti pārliecinoši, nopelnot 99 no 100 iespējamajām pirmās vietas balsīm. Ekspertu balsojumā par sezonas labāko debitantu Morants ieguva 498 punktus, bet otrajā vietā ar 204 punktiem ierindojās Maiami “Heat” aizsargs Kedriks Nans. Ņūorleānas "Pelicans" uzbrucējs Zaions Viljamsons, kuram šajā sezonā traucēja savainojumi, palika trešajā vietā ar 140 punktiem.

Morants 2019. gada NBA draftā tika izvēlēts ar otro numuru, aiz Viljamsona.

Morants šajā sezonā izcēlās ar 17,8 punktiem, no spēles metot ar 47,7 % precizitāti, 7,3 rezultatīvām piespēlēm un 3,9 atlēkušajām bumbām. Viņa “Grizzlies” komanda līdz pēdējam brīdim cīnījās par vietu NBA izslēgšanas spēlēs.

Jau vēstīts, ka par NBA sezonas labāko treneri tika atzīts Niks Nērss no Toronto “Raptors”, “Pelicans” spēlētājs Brendons Ingrams atzīts par gada progresējušāko spēlētāju, Jannis Adetokunbo nosaukts par gada labāko aizsardzības spēlētāju.

Vēl balvas jāpasniedz labākajam rezervistam jeb sestajam spēlētājam un NBA sezonas vērtīgākajam spēlētājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!