Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences finālsērijas otrajā spēlē Maiami “Heat” basketbolisti ar rezultātu 106:101 pārspēja Bostonas “Celtics” un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-0.

Pēc līdzīga spēles sākuma otrajā ceturtdaļā “Celtics” basketbolisti iekrāja 17 punktu pārsvaru (60:43), taču mača turpinājumā rezultāta deficītu “Heat” sadeldēja. Trešajā ceturtdaļā "Heat" jau izvirzījās vadībā ar 72:71, savukārt pēdējā ceturtdaļā jau ieguva pārsvaru 87:80. Spēles izskaņa gan ritēja punkts punktā, abas komandas pamīšus bija vadībā, bet galotnē Maiami komanda atkal ieguva nelielu pārsvaru (104:98), ko nosargāja līdz spēles beigām.

Uzvarētājiem 25 punktus guva Gorans Dragičs, 21 punktu un 10 atlēkušās bumbas pievienoja Bems Adebajo, bet 18 punktu, visus gūstot ar tālmetieniem, Dankanam Robinsonam. “Celtics” komandas līderu trio bija rezultatīvākie savā komandā – 23 punktus sameta Kemba Volkers, bet pa 21 punktam Džeisonam Teitumam un Džeilenam Braunam.

Arī sērijas pirmajā spēlē “Heat” nonāca diezgan lielos iedzinējos un pamanījās pagarinājumā skaistā cīņā izcīnīt uzvaru.

Jau vēstīts, ka par vietu NBA finālā Rietumu konferences finālsērijā cīnīsies Losandželosas “Lakers” un Denveras “Nuggets”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!