Foto: AP/Scanpix/LETA

Soļa attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu 17. titula otrdien, 6. oktbrī, nonāca Losandželosas "Lakers", kas NBA finālsērijas ceturtajā mačā ar 102:96 pieveica Maiami "Heat".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Lakers" ir vadībā ar 3-1 un nākamajā spēlē piektdien, 9. oktobrī, var sev nodrošināt NBA čempionu titulu.

"Lakers" uzvaras lielāki kaldinātāji bija abi tās līderi Lebronss Džeimss un Entonijas Deiviss. "Karalis Džeimss" guva 28 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet Deivss guva 22 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. "Heat" sastāvā Džimijam Batleram 22 punkti un desmit atlēkušās bumbas, bet 21 punktu guva Tailers Hiro.

Trešās ceturtdaļas vidū Džeimss piedalījās "Lakers" 11 punktu gūšanā (guva punktus vai izdarīja rezultatīvu piespēli), kas ļāva Losandželosas komandai no 52:54 panākt 63:57. Mirkli vēlāk "Lakers" panāca arī septiņu punktu pārsvaru, tomēr līdz pat mača izskaņai Losandželosas komanda nevarēja būt droša par uzvaru.

Pēdējās ceturtdaļas vidū "Heat" izlīdzināja rezultātu 83:83, "Lakers" atguva pārsvaru, bet tad Maiami basketbolisti vēlreiz pietuvojās viena precīza metiena attālumā 88:90. Uz nākamo "Lakers" mazo izrāvienu (95:88) "Heat" vairs nebija spēka un laika atgūties.

"Lakers" iepriekšējo - 16. titulu - izcīnīja pirms desmit gadiem. Toreiz komanda finālsērijā dramatiskā cīņā ar 4-3 pieveica Bostonas "Celtics". "Lakers" pirms desmit gadiem NBA čempionu titulu izcīnīja ar Kobi Braientu, Polu Gasolu, Ronu Artestu, Lamāru Odomu un Dereku Fišeru ierindā, bet komandu vadīja leģendārais Fils Džeksons. Savukārt "Celtics" rindās finālsērijā spēlēja Radžons Rondo, kurš tagad ir tuvu savam otrajam NBA čempiona titulam jau kopā ar "Lakers".

Savukārt Džeimss ir soli no sava ceturtā titula karjerā, ko šajā gadījumā viņš būs izcīnījis ar trešo komandu. Līdz šim viņam ir divi tituli ar "Heat" un viens ar Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!