Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" vadība apņēmīgi lūko noorganizēt maiņas darījumu, kurā tā iegūtu kādu trešo zvaigzni jeb papildspēkus Kristapam Porziņģim un Lukam Dončičam, ziņo medijs "dallasnews.com".

Lai gan šobrīd NBA vadība vēl nav aprēķinājusi gaidāmajai sezonai paredzētos algu griestus un ar tiem saistītos noteikumus, jau 18. novembrī sagaidāms 2020. gada jauno spēlētāju drafts, bet Ziemassvētkos līga cer uzsākt 2020./2021. gada sezonu. Vairāki ASV žurnālisti norādījuši, ka tas radis izmisumu visu 30 klubu menedžmentā, vadības pārstāvjiem steigā gatavojoties gaidāmajam brīvo aģentu logam.

Visaktīvāk pagaidām strādājis "Mavericks" prezidents un ģenerālmenedžeris Donnijs Nelsons, vairāki līgas avoti norādījuši "dallasnews.com". Nelsons skaidri atklājis kolēģiem no citām komandām, ka

  • "Mavericks" vēlas iegūt trešo zvaigzni, kas papildinātu Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča duetu, pat ja maiņas darījumā nāktos uzņemt arī citu komandu nevēlamos līgumus;
  • pilnībā visi komandas spēlētāji, izņemot Porziņģi un Dončiču, ir pieejami darījumos;
  • "Mavericks" maiņā vēlas iegūt "top-14" izvēli gaidāmajā draftā.

Šobrīd Dalasas komandai ir tiesības izvēlēties 18. un 31. numuru gaidāmajā jauno spēlētāju atlasē.

Portāls "Delfi" rakstā "Porziņģa izcilā ceturtdaļa iedvesmo pirms trešās zvaigznes meklējumiem" jau iepriekš skaidrojis "Mavericks" kluba finansiālo situāciju pirms gaidāmās 2020./2021. gada sezonas. Šajā publikācijā tika arī izskatītas komandas iespējas pēc 2020./2021. gada sezonas vienoties ar līgas divkārtējo vērtīgāko spēlētāju Janni Adetokunbo no Milvoku "Bucks" komandas.

Tomēr komandas steidzamie plāni pastiprināt sastāvu jau tūlīt ievērojami ierobežotu Dalasas rīcībspēju zem algu griestiem, uzsver "dallasnews.com", norādot tieši uz iespējamu atteikšanos no Adetokunbo uzrunāšanas. Medijs min, ka klubs vēlas nekavējoties veidot spēcīgu komandu ap Luku Dončiču konkurētspējīgajā Rietumu konferencē.

"Mavericks" komanda pagājušās sezonas izslēgšanas spēlēs piekāpās Losandželosas "Clippers" vienībai, kas bija pārāka ar rezultātu 4-2. Tiesa, Kristaps Porziņģis ceļgala savainojuma dēļ piedalījās tikai trijos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!