Foto: LETA

Basketbola klubs "TTT Rīga" vienojies par sadarbību ar Kati Krēsliņu līdz pirmā FIBA Eirolīgas sabraukuma noslēgumam 5. decembrī, ar iespēju pagarināt līgumu līdz sezonas beigām, informēja komanda.

Krēsliņa aprīlī parakstīja līgumu ar septiņkārtējo Beļģijas čempionvienību "Royal Castors Braine". Beļģijas čempionātā iestājies pārtraukums no 11. oktobra līdz 5. decembrim, savukārt Eiropas kausa sezonas sākums pārcelts uz 2021. gada janvāri. Krēsliņa "Castors Braine" sastāvā piedalījās trīs oficiālās spēlēs, tai skaitā 3. oktobrī Kortrijkā/Kurtrē kļuva par Beļģijas kausa ieguvēju.

"Nav noslēpums, ka nevienu treniņu vēl neesam aizvadījuši pilnā sastāvā. Arī šobrīd ir spēlētājas ar savainojumiem, tāpēc šī situācija bija jārisina. Paldies "Castors Braine" prezidentam. Izveidojās ļoti laba komunikācija – pateicoties viņam, līdz sabraukuma beigām parakstījām līgumu ar Kati," skaidroja "TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs. "Esmu pārliecināts, ka Kate mums palīdzēs un spēs labi iekļauties komandā. Šobrīd novēlu viņai, visām Latvijas valstsvienības spēlētājām, treneru korpusam veiksmi un uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs."

Spēlētāja pirmo reizi TTT pārstāvēja 2015. gada sezonā. Rīgas kluba sastāvā vairākas reizes kļuvusi par Latvijas čempioni, (2015., 2018.-2020.), ieguvusi arī Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgas (2019, 2020), Latvijas-Igaunijas līgas (2015, 2018) un EWBL (2019) titulus.

Uzbrūkošā aizsardze pērn 13 spēlēs Eirolīgā vidēji 30,2 minūtēs guva 9,8 punktus un izdarīja 2,5 rezultatīvas piespēles (otrais labākais rādītājs komandā). Krēsliņa izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas, realizēja 38% divpunktu un 28,1% trīspunktu metienu, kā arī 73,7% soda metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!