Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" zvaigzne Entonijs Deiviss ar vienību vienosies par līgumsaistībām uz pieciem gadiem, kuru laikā spēka uzbrucējs nopelnītu 190 miljonus ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas, ziņo medija ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

Līguma noslēgšanas procesā vēl atlikušas pēdējās formalitātes, medijam ziņo basketbolists aģents Ričs Pols. Darījums oficiāli varētu tikt paveikts ceturtdienas laikā.

Deivisam piešķirtais maksimālais līgums ļautu arī pārtraukt sadarbību pirms piektās sezonas, izpelnoties iespēju kļūt par brīvo aģentu, uzsver medijs.

Deiviss arī 2015. gadā parakstīja maksimālo līgumu, tobrīd vienojoties ar Ņūorleānas "Pelicans" vienību par līgumsaistību pagarināšanu. Šis līgums basketbolistam paredzēja 145 miljonu ASV dolāru lielu peļņu piecu gadu laikā.

Tomēr pagājušajā vasarā basketbolists ar aģenta palīdzību tika aizmainīts uz Losandželosas "Lakers" vienību, ar kuru Deiviss aizvadītajā 2019./2020. gada sezonā kļuva par NBA čempioniem. Pirms gaidāmās sezonas uzbrucējam bija tiesības atteikties no pēdējā līguma gada, ko basketbolists arī paveica, izmantojot iespēju tikt pie lielāka atalgojuma.

27 gadus vecais spēlētājs NBA karjeras laikā aizvadījis astoņas sezonas, kurās vidēji spēlē izcēlies ar 24,0 punktiem un 10,4 atlēkušajām bumbām. Deiviss septiņas reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē, bet četras reizes ticis iekļauts līgas simboliskajos piecniekos.

Jau ziņots, ka arī "Lakers" superazvaigzne Lebrons Džeimss vienojies ar komandu par līguma pagarināšanu uz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!