Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" trešdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē tikai ceturtajā ceturtdaļā attālinājās no gados jaunās "Latvijas Universitātes" vienības.

"VEF Rīga" vienība bija pārāka ar rezultātu 77:60 (19:23, 23:9, 13:15, 22:13), izcīnot 12. uzvaru 13 spēlēs.

Lai gan spēles rezultātu atklāja "vefiņš", vadību pēc pāris precīziem tālmetieniem un efektīgiem Anrija Miškas "slam dunk" sagrāba tieši studenti. Abām vienībām likstas gan sagādāja soda metieni, bet pirmās desmit minūtes ar 23:19 uzvarēja LU komanda.

Mārcis Vītols, Verners Kohs un Arnolds Helmanis veiksmīgi iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa, palīdzot VEF basketbolistiem atgūt vadību. Taču pirmā puslaika izskaņā Maikla Kaizera trieciens grozā no augšas ļāva viesiem panākt vien desmit punktu pārsvaru.

Trešajā ceturtdaļā "VEF Rīga" uz brīdi pat sasniedza 19 punktu pārsvaru, tomēr pāris veiksmīgas epizodes pēc dribla tūlīt pat izpildīja 18 gadus vecais centra pozīcijas spēlētājs Noa Viljamsons, kurš īsā laika sprīdī atzīmējās ar pieciem punktiem. Savukārt jau ceturtajā ceturtdaļā Eduards Avotiņš un Gustavas Kampuss ar diviem groziem pēc kārtas panāca rezultātu 52:58.

VEF basketbolisti gan spēja nospēlēt centīgāk brīžos, kad tas bija vairāk nepieciešams, spēles izskaņā atjaunot pārsvaru un pretiniekus pārspējot ar rezultātu 77:60.

Uzvarētāju labā ar 18 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Kaizers, kurš atzīmējās ar vairākiem skaistiem triecieniem grozā no augšas un trim bloķētiem metieniem. Savukārt ar 12 punktiem izcēlās Kohs. Zaudētāju rindās 11 punktus sakrāja Alberts Putāns, bet desmit "ačus" pievienoja Eduards Avotiņš.

VEF pēc uzvarētās spēles saglabā pirmo vietu starp Latvijas komandām, bet LU ar 13 neveiksmēm 13 mačos atrodas sestajā, pēdējā pozīcijā. LIBL sezona joprojām turpinās, Latvijas un Igaunijas komandām mačus aizvadot vien savas valsts robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!