Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien bija rezultatīvākais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" spēlētājs mačā, kurā vienība izbraukumā piekāpās Toronto "Raptors" basketbolistiem.

"Mavericks" ar rezultātu 93:116 (18:22, 29:25, 25:34, 21:35) zaudēja "Raptors" komandai, kura šogad Covid-19 ceļošanas ierobežojumu dēļ bāzēta ASV pilsētā Tampā, nevis Kanādā.

Porziņģis nospēlēja 31 minūti un 53 sekundes, sakrājot 23 punktus (6/9 divpunktu metienos, 2/5 trīspunktu metienos, 5/7 soda metienos), deviņas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli un divus bloķētus metienus. Kurzemnieka otrais bloķētais metiens kļuva par 500. bloku viņa NBA karjerā. Basketbolists arī divreiz pārkāpa noteikumus un vienreiz kļūdījās.


Infografika: "SofaScore"

Centra pozīcijas spēlētājs jau mača pirmajās minūtēs guva komandas rezultatīvākā spēlētāja statusu. Basketbolists pielaboja atlēkušo bumbo, triecot to grozā, realizēja trīspunktnieku, kā arī trāpīja pustālo metienu. Tomēr "Mavericks" vienība nesekmīgi spēlēja uzbrukumā, bet ceturtdaļas izskaņā pēc negaidīta dusmu izplūduma no spēles tika izmests komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

"Raptors" vadību uzturēja arī praktiski viscaur otrajai ceturtdaļai, Porziņģim vienubrīd ar precīzu tālmetienu ļaujot viesiem no deviņu punktu liela deficīta pietuvoties līdz sešu punktu atstatumam. Puslaika izskaņā rezultāts jau bija neizšķirts – 47:47.

Iespējams, skaistākais spēles nogrieznis Porziņģim padevās trešās ceturtdaļas laikā, kad basketbolists divus uzbrukumus pēc kārtas izcēlās ar "slam dunk" pēc Luka Dončiča piespēlēm, bet tūlīt pēc tam bloķēja Ogugua Anunobija triecienu grozā no augšas.

Neierasti kluss gan bija pats Dončičs, kurš pirmo trīs ceturtdaļu laikā guva 14 punktus un izmeta tikai desmit metienus no spēles. Brīžiem slovēnis tika veiksmīgi izslēgts no uzbrukuma, četriem "Raptors" spēlētājiem sedzot zonas aizsardzību, bet vienam basketbolistam individuāli "pieskatot" Dončiču.


Viesu neveiksmes uzbrukumā ļāva "Raptors" pakāpeniski otrajā puslaikā atrauties, ceturtās ceturtdaļas ievadā jau sasniedzot 16 punktu pārsvaru. Gluži kā tas notika svētdien pret "Bulls" vienību, arī šoreiz Porziņģis un Dončičs spēles izskaņu sagaidīja uz rezervistu soliņa, jo mača liktenis jau bija noteikts.

Porziņģim ar 17 punktiem piebalsoja Trejs Bērks, bet Luka Dončičs atzīmējās vien ar 15 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Uzvarētāju rindās 23 punktus guva Kails Laurijs, kamēr 21 punktu un desmit bumbas zem groziem sakrāja Kriss Bušē.

Dalasas komandas pamatsastāvā pēc vienas spēles izlaišanas savainojuma dēļ atgriezās Tims Hārdavejs, kurš netrāpīja visus 12 izpildītos metienus, bet Covid-19 protokolu izgājis saspēles vadītājs Džeilens Bransons, kurš spēli sāka sākumsastāvā un guva 13 punktus. Vienībai joprojām nevar palīdzēt Dorians Finijs-Smits, Maksimilians Klebers, Dvaits Pauels un Džošs Ričardsons.

Pēc šī zaudējuma "Mavericks" atkāpusies uz desmito pozīciju Rietumu konferencē, 13 spēlēs atzīmējoties ar sešām uzvarām. Savukārt "Raptors" ar pieciem panākumiem 13 spēlēs ir 12. vietā Austrumos.

Dalasas klubs nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Indiānas "Pacers" komandas.

Savukārt Rodiona Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" komanda viesos ar rezultātu 120:125 (16:28, 36:36, 34:29, 34:32) piekāpās Čikāgas "Bulls" basketbolistiem.

Rodions Kurucs, kurš debijas spēlē savas jaunās komandas rindās 21 minūtē guva divus punktus, laukumā nedevās.

Hjūstonas komandas rindās atgriezās iepriekš savainotie Ēriks Gordons un Demarkuss Kazinss, bet debijas maču kluba sastāvā aizvadīja Viktors Oladipo, kurš kopā ar Kurucu bija iesaistīts četru komandu maiņā. Bijušais "Pacers" aizsargs guva 32 punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, savukārt 30 punkti un deviņas bumbas zem groziem Kristianam Vudam.

Čikāgas komandas labā 33 punktus guva Zaks Lavīns, bet ar 18 punktiem atzīmējās Lauri Markanens.

"Rockets" komandai četras uzvaras 12 spēlēs dod 14. vietu Rietumu konferencē, bet "Bulls" komanda ar sesto uzvaru 14 spēlēs pakāpusies uz 11. vietu Austrumos.

Hjūstonas vienība trešdien savā laukumā uzņems Fīniksas "Suns" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!