Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs ceturtdien nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" komanda izcīnīja uzvaru.

"Rockets" mājās ar rezultātu 104:101 (17:32, 36:18, 33:27, 18:24) pieveica Portlendas "Trail Blazers" komandu, gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Rodions Kurucs bija pieteikts spēlei, bet laukumā nedevās. Pēdējo sešu maču laikā cēsnieks spēlējis tikai vienreiz, tiekot pie iespējas pēdējā ceturtdaļā pret Dalasas "Mavericks", kad dueļa liktenis jau bija izšķirts.

"Rockets" labā 22 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Kristians Vuds, bet Viktors Oladipo izcēlās ar 25 punktiem. Kopš maiņas darījuma, kurā Hjūstonas komanda ieguva gan Oladipo, gan Kurucu, bet aizmainīja superzvaigzni Džeimsu Hārdenu, "Rockets" vienība izcīnījusi piecas uzvaras astoņās spēlēs.

Savainojumu nomāktās Portlendas komandas labā 30 punktus guva Deimiens Lilards, kurš arī atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet ar 23 punktiem viņam piebalsoja Garijs Trents juniors.

Portlendas vienība ar deviņām uzvarām 17 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet desmitajā pozīcijā atrodas Hjūstonas "Rockets", kas 17 mačos guvusi astoņus panākumus.

Savukārt pirmo reizi šosezon divus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusi pagājušās sezonas čempione Losandželosas "Lakers", kas izbraukumā ar rezultātu 92:107 (31:34, 27:22, 20:26, 14:25) zaudēja Detroitas "Pistons" komandai.

Lebrons Džeimss un Kails Kuzma viesu rindās katrs atzīmējās ar 22 punktiem, bet Bleiks Grifins kaldināja Detroitas kluba panākumu ar 23 punktiem.

Detroitas komanda pēc panākuma ar piecām uzvarām 19 spēlēs saglabā 14. vietu Austrumu konferencē, bet "Lakers" basketbolisti ar 14 uzvarām 20 mačos atrodas trešajā pozīcijā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!