Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien nepiedalījās Dalasas "Mavericks" uzvarā izbraukumā ar rezultātu 109:87 pār Vašingtonas "Wizards", kuras sastāvā 11 punktus guva cits latvietis Dāvis Bertāns.

Porziņģa oficiālais nespēlēšanas iemesls bija ceļgala savainojums, tomēr droši var apgalvot, ka viņš nespēlēja, jo tika pietaupīts. "Mavericks" šī bija otrā spēle divās dienās, un parasti latvietis šādos gadījumos tiek atpūtināts.

Savukārt Bertāns atgriezās laukumā pēc septiņu spēļu izlaišanas kājas ikra savainojuma dēļ. Viņš devās laukumā pamatsastāvā un nospēlēja 20 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus. Bertāns realizēja vienu divpunktu metienu (1/1) un trīs tālmetienus (3/8). Viņam arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, trīs personīgās piezīmes un +/- koeficients -7.

"Mavericks" labā 26 punktus guva Luka Dončičs, bet ar 15 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Bobans Marjanovičs. 19 punkts sameta Džeilens Bransons. "Wizards" rindās 26 punkti un 14 atlēkušās bumbas Rasela Vestbruka kontā, bet 18 punktus pievienoja Robins Lopess.

Spēles pirmais puslaiks ritēja līdzīgā cīņā, bet Bertāns jau pirmajā ceturtdaļā guva piecus punktus. Trešajā ceturtdaļā "Mavericks" jau bija ieguvuši 12 punktu pārsvaru (61:49), bet Bertāns ar savu otro tālmetienu trīs punktus savai vienībai atspēlēja. Arī turpinājumā rezultāta pārsvars būtiski nemainījās. Ar savu trešo tālmetienu Bertāns panāca rezultātu 80:89, taču turpinājumā Dalasas komandai izdevās palielināt pārsvaru un gūt drošu uzvaru.

NBA Rietumu konferencē "Mavericks" ar 27 uzvarām un 21 zaudējumu ierindojas septītajā vietā, bet "Wizards" bilance ir 17 uzvaras un 31 zaudējums, kas Austrumos dod 12. vietu.

Savu debiju Milvoki "Bucks" rindās nepiedzīvoja Rodions Kurucs, kurš no rezervistu soliņa noraudzījās savas jaunās komandas uzvaru sīvā cīņā pār Sakramento "Kings" – 129:128.

Treneris šajā mačā lēma Kurucu laukumā nesūtīt.

"Bucks" šajā mačā nepalīdzēja komandas līderis Jannis Adetokunbo, bet rezultatīvākais Milvoki vienībā bija Džrū Holidejs, kurš izcēlās ar 33 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. 26 punktus sameta Brūks Lopess. Savukārt "Kings" rindās pa 27 punktiem guva Deārons Fokss un Terenss Deiviss.

"Bucks" ar 32 uzvarām un 17 zaudējumiem ierindojas trešajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!