Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubi Atlantas "Hawks" un Losandželosas "Clippers" pirmdien izslēgšanas spēļu otrās kārtas sērijās panāca rezultātu 2-2, taču abu komandu līderi saskārās ar jauniem savainojumiem.

"Hawks" vienība ar rezultātu 103:100 (20:28, 29:34, 31:20, 23:18) pārspēja Filadelfijas "76ers" komandu.

Spēli veiksmīgāk uzsāka Filadelfijas komanda, kas otrajā ceturtdaļā attīstīja pat 18 punktu pārsvaru. Taču tās laikā uz ģērbtuvēm devās viesu līderis Džoels Embīds, kurš pēc spēles neslēpa, ka viņam problēmas joprojām sagādā labā ceļgala meniska plīsums.

Embīds otrajā puslaikā netrāpīja nevienu no 12 izpildītajiem metieniem no spēles, bet Atlantas vienība pakāpeniski sadeldēja deficītu. Bogdana Bogdanoviča precīzs tālmetiens ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē ļāva "Hawks" komandai izvirzīties vadībā (83:82).

Veiksmīgāk spēles otrajā daļā nospēlēja "Hawks" saspēles vadītājs Trejs Jangs, kurš pēc spēles atklāja, ka pārsteidzis komandas treneri Neitu Makmilanu, nesena savainojuma dēļ pirms spēles iesildoties ar notītu labo plecu. Minūti un 17 sekundes pirms spēles beigām Jangs precīzi meta pēc caurgājiena (99:98), bet ar diviem trāpītiem soda metieniem palielināja komandas pārsvaru.

Filadelfijas komandas labā divus brīvmetienus trāpīja Embīds, kurš 11 sekundes pirms spēles beigām nerealizēja metienu no groza apakšas, kas būtu devis "76ers" komandai vadību. Savukārt spēles pēdējā uzbrukumā Sets Karijs netrāpīja tālmetienu, kas būtu ļāvis viesiem panākt papildlaiku.

Uzvarētāju labā Jangs izcēlās ar 25 punktiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, bet Bogdanovičs piebalsoja ar 22 punktiem. "76ers" rindās 20 punktus guva Tobiass Heriss, bet Embīds atzīmējās ar 17 punktiem un 21 atlēkušo bumbu.

Filadelfijas komandai pirmo reizi izslēgšanas spēlēs nācās iztikt bez aizsarga Denija Grīna, kurš pārcietis labās kājas ikra savainojumu.

Sērijā rezultātu izlīdzināja arī "Clippers" komanda, kas ar rezultātu 118:104 (30:13, 38:31, 26:29, 24:31) pārspēja Jūtas "Jazz" vienību.

Komandas veiksmi uzbrukumā atkal noteica Kavai Lenards un Pols Džordžs, kuri abi guva pa 31 punktam. Spēles iespaidīgākā epizode notika otrās ceturtdaļas izskaņā, kad Lenards ar efektīgu "slam dunk" pāri Derika Feivorsa izstieptajām rokām panāca rezultātu 62:38.

Losandželosas vienības pārsvars bija milzīgs lielāko daļu spēles, taču divas minūtes pirms mača beigām "Jazz" ar 17:7 izrāvienu pietuvojās līdz desmit punktu deficītam. Markusa Morisa un Pola Džordža realizēti soda metieni gan ļāva mājiniekiem saglabāt vadību.

Spēles pēdējās 4:35 minūtes gan izlaida Lenards, kurš sadursmē ar Džo Inglsu savainoja ceļgalu. Komandas līderis pēc spēles gan apgalvoja, ka savainojums neesot nopietns. Sāpes labajā ceļgalā liedza spēlē piedalīties Ražonam Rondo, bet "Jazz" joprojām nākas iztikt bez pamatpiecnieka saspēles vadītāja Maika Konlija palīdzības.

"Clippers" labā izcēlās arī Moriss, kurš guva 24 punktus, bet viesu rindās Donovans Mičels sakrāja 37 punktus.

Losandželosas komanda jau otro sēriju pēc kārtas izlīdzinājusi rezultātu pēc zaudējumiem pirmajās divās spēlēs. Pagājušajā kārtā "Clippers" vienība atspēlējās arī no 2-3, sērijas septītajā spēlē pieveicot Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks" komandu.

Abas sērijas turpināsies trešdien, bet otrdien piekto maču aizvadīs Bruklinas "Nets" un Milvoku "Bucks" komandas, kuru savstarpējā sērijā rezultāts arī ir 2-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!