Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) konferenču pusfināla spēlēs trešdien uzvaras izcīnīja un vadības sērijas pārņēma Atlantas "Hawks" un Losandželosas "Clippers".

Austrumu konferences pusfināla piektajā spēlē "Hawks" ar rezultātu 109:107 izbraukumā pārspēja Filadelfijas "76ers" un izvirzījās vadībā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-2.

Vēl spēles trešajās ceturtdaļas iesākumā "Hawks" bija izdzinējos ar rezultātu 44:70 , taču ar rezultāta deficīta sadeldēšanu Atlantas basketbolistiem pārāk raiti nedevās. Pirms pēdējām 12 minūtēm rezultāts bija 69:87, bet pēdējā ceturtdaļā viesi veica savu izrāvienu un pēdējo ceturtdaļu uzvarēja ar 40:19, kas deva skaistu uzvaru.

Trejs Jangs izcēlās ar 39 punktiem, pa 16 punktiem pievienoja Džons Kolins un Danilo Galināri, savukārt 15 punktus guva Lū Viljamss. "76ers" rindās rezultatīvākais bija Džoels Embīds, kuram 37 punkti un 13 atlēkušās bumbas, bet Sets Karijs pievienoja 36 punktus. Neviens cits vismaz desmit punktus Filadelfijai neguva.

Savukārt Rietumu konferences pusfinālā "Clippers" ar rezultātu 119:111 izbraukumā pārspēja Jūtas "Jazz" un arī izvirzījās vadībā sērijā ar 3-2.

Viens no "Clippers" līderiem Kavai Lenards guvis ceļgala krustenisko saišu traumu, kādēļ nevarēja piedalīties mačā. Tomēr viņa prombūtnes laikā Pols Džordžs izcēlās ar 37 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām, Markuss Moriss sameta 25 punktus, bet Redžijs Džeksons piebalsoja ar 22.

"Jazz" komandā Bojans Bogdanovičs realizēja deviņus tālmetienus un guva 32 punktus, Donovans Mičels pievienoja 21 punktu, bet Rūdijs Gobērs izcēlās ar 17 punktiem un 11 atlēkušām bumbām.

"Clippers" uzvarēja trešo spēli pēc kārtas, nostādot regulārā čempionāta uzvarētājus zaudējuma attālumā no sezonas beigām.

Pēc diezgan līdzīga spēles sākuma "Jazz" otrajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 59:49, bet "Clippers" atspēlējās un turpinājumā teju visu otro puslaiku bija vadībā. Jūtas basketbolistu centieni pārņemt vadību spēlē tika apturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!