Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi līgumu ar ģenerālmenedžeri Doniju Nelsonu, liecina komandas paziņojums. Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka Nelsons pēdējā laikā zaudējis ietekmi kluba vadībā.

58 gadus vecā basketbola amatpersona "Mavericks" vienībā nostrādāja 24 sezonas.

"Es vēlos pateikties Donijam par viņa laiku organizācijā," teica "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans. "Donijs bijis ļoti svarīga sastāvdaļa un palīdzēja Dalasai izcīnīt čempiona titulu. Viņa smagais darbs, radošums un vīzija padarīja viņu par pionieri. Viņš vienmēr būs daļa no "Mavericks" ģimenes."

Laikā, kad Nelsons strādāja Dalasā, "Mavericks" izslēgšanas spēlēs iekļuva 17 reizes, trīs reizes bija Rietumu konferences finālā, divreiz spēlēja NBA finālā un 2011. gadā izcīnīja pirmo NBA čempionu titulu kluba vēsturē. Nelsona darbs bija viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc klubs draftēja Dirku Novicki, kurš kļuva par Dalasas sporta leģendu.

Lēmums pārtraukt sadarbību ar Nelsonu pieņemts jau svētdien, ziņo medija ESPN žurnālists Tims Makmāns, kurš uzsver, ka komandas ģenerālmenedžeris zaudējis ietekmi organizācijā kopš tā darbā pieņēma Haralbosu Vulgarisu. Dalasas klubs bijušo profesionālo sporta likmju licēju Vulgarisu 2018. gadā pieņēma darbā kā kvantitatīvu pētījumu un attīstības direktoru.

Vulgariss šo pāris gadu laikā ieguvis milzu lomu Dalasas kluba vadībā, pirmdien publicētā medija "The Athletic" rakstā ziņoja žurnālisti Tims Keito un Sams Eimiks. Funkcionāram bijusi teikšana maiņas darījumos, jauno spēlētāju draftā, kā arī viņš veicis ieteikumus spēlētāju izmantošanas ziņā, kurus vērā ņēmis komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Vairāki spēlētāji, starp kuriem bijis arī komandas līderis Luka Dončičs, vairākkārt bijuši sašutuši par Kārlaila piekoptajām maiņām, par kurām, viņuprāt, atbildīgs bijis Vulgariss. Medijam "The Athletic" šīs aizdomas apstiprināja vairāki avoti no kluba vadības puses, kuriem arī bijuši iebildumi pret Vulgarisa pieeju darbam.

Komandas īpašnieks Marks Kjūbens rakstu tūlīt pēc tā publicēšanas sociālajā vietnē "Twitter" nodēvēja par pilnīgiem meliem, kā arī apgalvoja, ka autori pie viņa pēc komentāra tāpēc vērsušies vien īsi pirms raksta publicēšanas.

Šajā sezonā "Mavericks" iekļuva izslēgšanas spēlēs un pirmajā kārtā izšķirošajā spēlē piekāpās Losandželosas "Clippers", tomēr teju visas sezonas garumā medijos tika iztirzātas Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča nesaprašanās laukumā. Nelsona pēctecim, visticamāk, viens no pirmajiem uzdevumiem būs atrisināt šo situāciju komandā.

Jau kopš preses konferences pēc "Mavericks" un "Clippers" vienību pēdējās spēles Dalasas kluba pārstāvji arī saņēmuši vairākus jautājumus par Porziņģa nākotni komandā. Medijs MVP martā jau ieskicēja situāciju, kuras dēļ basketbolists esošā līguma beigas diez vai sagaidīs Dalasas klubā, kā arī izpētīja trūkumus viņa sadarbībai laukumā ar komandas līderi Luku Dončiču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!