Foto: F64

Latvijas vīriešu valstsvienība oficiāli uzsākusi gatavošanos no 7. līdz 13. augustam Rīgā paredzētajam 2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīram, un izlases galvenais treneris Luka Banki ir apmierināts ar savā rīcībā esošajiem spēlētājiem, viņš atklāja preses konferencē.

Pirmajā nodarbībā komandas ierindā bija 15 spēlētāji, bet vēl divi – Dāvis Bertāns un Rolands Šmits – pagaidām trenējas atvieglinātā režīmā. Iepriekš izziņotais kandidātu saraksts nedaudz koriģēts. Valstsvienībai šovasar nepalīdzēs Rolands Freimanis, kura vietā treniņos iesaistīts Rinalds Mālmanis.

"Turpinām darbu, ko sākām jūnija sākumā, valstsvienības darbā iesaistot jaunos basketbolistus. Mūsu sekmes būs atkarīgas ne tikai no tā, kā spēlēsim vasarā, kad pieejami gandrīz visi labākie basketbolisti, bet arī klubu sezonas laikā, kad vajadzēs iesaistīt plašāku spēlētāju loku," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki. "Tāpēc ir svarīgi veidot kopīgu komandas rokrakstu un mentalitāti, lai katrā spēlē ietu pretim uzvarai. Esmu ļoti apmierināts ar spēlētājiem, kas patlaban ir manā rīcībā. Lieliski, ka varēsim spēlēt Rīgā, baudot mūsu līdzjutēju atbalstu."

Valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns pauda prieku, ka izdevies sapulcēt daudzus labākos spēlētājus un ka ir laiks kopā patrenēties un atgūt veco valstsvienības sajūtu. "Jauns treneris, kuram visi spēlētāji ir jauni – tādam katram jāpierāda sevi no jauna, izcīnot tiesības būt laukumā," sacīja basketbolists.

Gatavošanās posmā paredzētas pa vienai treniņspēlei un pārbaudes spēlei ar Šveices (atklātā pārbaudes spēle 25. jūlijā) un Slovākijas (1. augustā) izlasēm.

2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Rumānijas (7. un 11. augustā) un Baltkrievijas izlasi (8. un 12.). Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz PK finālturnīru, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!