Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) basketbola komandas izziņojušas jaunos trenerus. Jaunajā sezonā RSU sieviešu basketbola komandu trenēs Matīss Rožlapa, savukārt RSU/"VEF Rīga" vīriešu komandu – Kristaps Zeids. Atbalstu basketbolam RSU ir izvirzījusi par vienu no universitātes sporta prioritātēm, ko apliecina "VEF Rīga" un RSU augustā noslēgtais sadarbības līgums, ziņo universitāte.

"Rīgas Stradiņa universitāte vienmēr ir atbalstījusi gan studentu akadēmisko izaugsmi, gan viņu ārpusstudiju aktivitātes, īpaši sportu. Jaunais treneru sastāvs un sadarbība ar "VEF Rīga" ļaus mūsu komandām sasniegt augstus rezultātus starptautiskā mērogā," saka RSU administrācijas un attīstības prorektors Toms Baumanis.

Arī "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms pauž cerību, ka šī sadarbība attīstīsies un nopietna basketbola programma kļūs par vienu no RSU vizītkartēm. "Esam gandarīti, ka RSU komandai būs iespēja trenēties vēl profesionālāk, savukārt "VEF Rīga" komandai būs iespēja nodrošināt spēļu praksi saviem jaunajiem spēlētājiem. Ir svarīgi, ka jaunieši varēs iegūt augstāko izglītību, trenējoties un spēlējot šādā līmenī tepat Latvijā," uzsver Blūms.

RSU sieviešu basketbola komandai sezonas galvenais mērķis ir atgriezt komandu vadošajā lomā, cīnoties par godalgotām vietām gan Latvijas čempionātā, gan Baltijas apvienotajā čempionātā.

"RSU ir sakārtota infrastruktūra un labi darba apstākļi, lai palīdzētu visām komandas spēlētājām kļūt labākām, tādējādi tiecoties uz sezonas mērķu izpildi. Lai piesaistītu labākās jaunās basketbolistes spēlēt un mācīties RSU, svarīgākais ir nodrošināt kvalitatīvu un profesionālu treniņu procesu un treniņu apstākļus," saka komandas treneris Matīss Rožlapa.

Kā atklāj RSU Sporta kluba vadītāja Laura Ritova, tuvāko piecu gadu laikā RSU plānots investēt modernas sporta zāles izbūvē augstskolas teritorijā blakus Arkādijas parkam.

"RSU ir augstākā līmeņa universitāte, ar labām sporta tradīcijām, un "VEF Rīga" ir Latvijas Top klubs jau vairāk nekā desmit gadus. Ir izveidots jauns, ļoti simpātisks projekts, kura ietvaros RSU ir kļuvis par "VEF Rīga" fārmklubu. Esmu pārliecināts, ka kopā varam izveidot spēcīgu basketbola piramīdu, kurā sports un studijas iet roku rokā, un panākt to, ka RSU/VEF ir pirmā izvēle jaunajiem basketbolistiem, kuri sportošanu grib apvienot ar kvalitatīvas augstākās izglītības ieguvi," stāsta RSU/"VEF Rīga" basketbola komandas treneris Kristaps Zeids.

Par jaunās sezonas galveno mērķi treneris izvirzījis profesionālas basketbola vides izveidi, kas savienojama ar mācībām un darbu. Starp sportiskajiem mērķiem treneris uzskaita cīņu par medaļām "Ramirent" Nacionālajā līgā, apvienojot to ar spēlētāju attīstību un izaugsmi, kā arī dalību Latvijas Kausā, izmēģinot spēkus pret kādu no Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas komandām.

"Times Higher Education" 2021. gada reitingā RSU novērtēta kā labākā augstskola Latvijā, iekļūstot starp pasaules 600 labākajām augstākās izglītības iestādēm. Universitāte tiecas to apliecināt arī sportā, izveidojot labāko sieviešu basketbola komandu augstskolu sportā.

Foto (no kreisās): RSU sieviešu basketbola komandas kapteine Guna Lagzdiņa, sieviešu basketbola komandas treneris Matīss Rožlapa, RSU administrācijas un attīstības prorektors Toms Baumanis, RSU Sporta kluba vadītāja Laura Ritova, "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms, RSU/"VEF Rīga" vīriešu basketbola komandas treneris Kristaps Zeids un RSU/"VEF Rīga vīriešu" basketbola komandas kapteinis Rihards Ginters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!