Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" saspēles vadītājs Kairijs Ērvings nevarēs pievienoties komandai līdz nebūs tai pilnvērtīgi pieejams, otrdien publiski paziņoja kluba ģenerālmenedžeris Šons Markss.

Vairākkārt ziņots par notikumiem NBA, kur līgas vadība nav noteikusi spēlētājiem obligātu prasību vakcinēties pret Covid-19. To gan pieprasa Sanfrancisko un Ņujorkas pilsētas, kur nevakcinēti "Knicks", "Nets" un "Warriors" basketbolisti nevarēs piedalīties mājas spēlēs.

Bruklinas "Nets" komandas galvenais treneris Stīvs Nešs svētdien kļuva par pirmo kluba pārstāvi, kurš atklāti komentēja vienības zvaigznes Kairija Ērvinga nevēlēšanos vakcinēties. Klubs apzinās, ka tam mājas spēlēs vismaz kādu laiku nāksies iztikt bez Ērvinga, izteicās Nešs.

Savukārt otrdien "Nets" kluba ģenerālmenedžeris Šons Markss publicēja oficiālu paziņojumu, kurā minēts, ka Ērvings nebūs daļa no komandas līdz viņš izpildīs Ņujorkas vakcinēšanās noteikumus. Basketbolists līdz šim bija piedalījies atsevišķos treniņos, taču nespēlēja pārbaudes spēlēs izbraukumā, kurās viņš teorētiski varētu piedalīties.

"Ņemot vērā situācijas attīstību, un pēc pamatīgas apspriešanās, esam izlēmuši, ka Kairijs Ērvings nespēlēs un netrenēsies ar komandu līdz viņš būs atbilstošs pilnvērtīgai dalībai," rakstīts paziņojumā. "Kairijs veicis personīgu izvēli, un mēs cienām viņa tiesības. Šobrīd viņa izvēle ierobežo iespējas būt pilnvērtīgam komandas pārstāvim."

Markss uzsver, ka Bruklinas klubam ir svarīgi veidot vienotu komandas vidi. "Nets" joprojām saglabājot mērķi cīnīties par čempionu titulu, ko vienība var paveikt, katram no tās pārstāvjiem strādājot kopīgi, uzsvērts paziņojumā.

Ziņots, ka Ņujorkas mandāti lieguši Ērvingam arī piedalīties pilsētā notiekošos treniņos. Pagājušajā nedēļā gan tika pieņemts lēmums, ka "Nets" komandai piederošā "HSS Training Center" bāze ir privāts birojs. Tāpēc aizsargs svētdien aizvadīja pirmo treniņu kopš 2. oktobra, kad "Nets" vienība bija Sandjego.

Tiesa, liegumi joprojām paredzēti "Nets" mājas arēnai "Barclays Center" un "Madison Square Garden" kompleksam, kur spēlē Ņujorkas "Knicks". Ērvingam tātad nāktos izlaist 43 no 82 regulārās sezonas spēlēm.

NBA spēlētāji, kuri neatbildīs vietējiem vakcinācijas noteikumiem, nesaņems atalgojumu par izlaistajām spēlēm. Ērvingam šosezon paredzēts 34,9 miljonu ASV dolāru liels atalgojums pirms nodokļu nomaksas. Medijs ESPN ziņo, ka basketbolists par katru izlaisto spēli zaudēs 381 tūkstošus dolāru.

Bruklinas "Nets" ar tās zvaigžņoto trio (Kevins Durants, Džeimss Hārdens, Kairijs Ērvings), iespējams, saucami par līgas galvenajiem favorītiem. Pagājušajā sezonā "Nets" bez savainotajiem Hārdena un Ērvinga konferences finālā piekāpās topošajiem čempioniem Milvoku "Bucks" vienībai.

NBA regulārā sezona sāksies 19. oktobrī, "Nets" vienībai tovakar viesojoties tieši pie "Bucks" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!