Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva savainojumu, kura dēļ pameta laukumu un tajā vairs neatgriezās.

"Wizards" basketbolisti pirmdien izbraukumā ar rezultātu 111:118 piekāpās Atlantas "Hawks" vienībai.

Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, un viņš trīs nospēlēto minūšu laikā paspēja realizēt divus soda metienus. Pirmās ceturtdaļas izskaņā viņš devās caurgājienā un centās triekt bumbu grozā pāri Gorgijam Džengam, taču tas neizdevās. Viņš neveiksmīgi piezemējās, savainojot potīti. Bertāns klibojot devās uz ģērbtuvēm un laukumā neatgriezās.

Pagaidām detalizētāka informācija par Bertāna traumas nopietnību nav pieejama. Šajā sezonā latvietis sešās spēlēs vidēji nospēlējis 19,2 minūtes, guvis 6,8 punktus, realizējis 33,3% tālmetienu, kā arī izcīnījis divas atlēkušās bumbas.

"Wizards" sastāvā šajā mačā 24 punktus guva Bredlijs Bīls, 18 punktus pievienoja Kails Kuzma, bet 14 punkti un 10 rezultatīvas piespēles Spensera Dinvidija kontā. Uzvarētājiem 26 punktus guva Trejs Jangs, bet pa 16 punktiem guva Bogdans Bogdanovičs un Klints Kapela, kuram arī 12 atlēkušās bumbas.

Vašingtonas komandai šajā mačā pārtrūka trīs uzvaru sērija, un šis vienībai bija otrais zaudējums septiņās spēlēs. Pirmajā ceturtdaļā "Wizards" atradās vadībā ar 21:20, taču mača turpinājumā "Hawks" basketbolisti pārņēma vadību, to vairs pretiniekiem neatdeva un kontrolēja maču līdz beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!