Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien izcēlās ar visvairāk punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē Dalasas "Mavericks" komandas labā, taču vienība piedzīvoja zaudējumu izbraukumā pret Čikāgas "Bulls" baskebolistiem.

Dalasas komanda cieta zaudējumu ar rezultātu 107:117 (33:32, 21:29, 26:34, 27:22).

Kristaps Porziņģis ne tikai atzīmējās ar savu rezultatīvāko spēli šosezon, bet arī pirmo reizi 2021./2022. gada sezonā bija vienības naskākais punktu guvējs kādā spēlē.

Liepājnieks laukumā pavadīja 32 minūtes, to laikā gūstot 22 punktus (7/13 divpunktu metienos, 2/3 trīspunktu metienos, 2/2 soda metienos), savācot 12 atlēkušās bumbas un vienreiz bloķējot pretinieku metienu. Viņa kontā arī četras piezīmes un viena kļūda.

"Mavericks" komanda pirmo reizi vadību sagrāba ap pirmās un otrās ceturtdaļas miju. To veicināja arī Porziņģis, kurš īsā laika periodā trāpīja tālmetienu, izpildīja divus "slam dunk", bet ar precīzu pustālo metienu jau panāca rezultātu 43:39.

Taču mājinieki pirms puslaika pārtraukuma izveidoja septiņu punktu lielu pārsvaru. "Mavericks" otrajā puslaikā nespēja turēt līdzi "Bulls" piedāvātajam punktu gūšanas tempam. Rezervists Alekss Karuso ceturtdaļas laikā atzīmējās ar 11 punktiem, tās izskaņā ar precīzu metienu nodrošinot jau rezultātu 80:95.

Deviņi ātri gūti punkti kurzemnieka izpildījumā ļāva deficītam nesasniegt 20 punktus. Tomēr viesi ceturtajā ceturtdaļā tā arī nespēja izrādīt nopietnu pieteikumu uz atspēlēšanos. Gala rezultāts 107:117 tika sasniegts vien spēles izskaņā, kad laukumā jau bija devušies rezervisti.

Porziņģim ar 21 punktu piebalsoja Tims Hārdavejs juniors, bet 20 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Lukas Dončiča kontā. Savukārt uzvarētāju labā Zaks Lavīns guva 23 punktus, Lonzo Bols atzīmējās ar 21 punktu, bet Nikola Vučevičs sakrāja 18 punktus un desmit bumbas zem groziem.

"Mavericks" komanda ar septiņiem panākumiem 11 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Bulls" ar astoņiem panākumiem tikpat mačos pakāpusies uz otro vietu Austrumu konferencē.

Dalasas klubs piektdien jau trešo reizi šosezon tiksies ar Sanantonio "Spurs" vienību, ar kuru aizvadīs spēli izbraukumā.

Austrumu konferences turnīra tabulā virs "Bulls" vienības atrodas vien Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda, kas trešdien ar rezultātu 97:94 (24:22, 20:27, 24:25, 29:20) izbraukumā pieveica Klīvlendas "Cavaliers" vienību.

Dāvis Bertāns potītes savainojuma dēļ izlaida jau ceturto spēli pēc kārtas.

Vašingtonas komandas labā 22 punktus guva Kails Kuzma, kurš ar 12 punktiem atzīmējās tieši ceturtajā ceturtdaļā. Uzbrucējs 26 sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja tālmetienu, panākot rezultātu 92:93. "Wizards" pārkāpa noteikumus, bet Rikijs Rubio trāpīja tikai vienu no diviem soda metieniem, kas ļāva Kuzmam pēc minūtes pārtraukuma ar vēl vienu trīspunktnieku jau izpildīt spēles uzvaras metienu (95:94).

Rezultatīvākais viesu labā ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Montrezs Harels, bet mājinieku rindās 20 punktus sakrāja Rubio, pa 19 punktiem gūstot Evan Moblijam un Dariusam Garlandam.

Vašingtonas komanda izcīnīja jau astoto uzvaru 11 spēlēs, bet "Cavaliers" ar septiņiem panākumiem 12 mačos ir sestā Austrumu konferencē.

"Wizards" komanda varēs izbaudīt divu dienu ilgu atpūtu pirms sestdien dosies laukumā spēlē pret Orlando "Magic" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!