Foto: FIBA

Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis trešdien pēc zaudējuma pēdējā grupas spēlē Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā norādīja, ka viņa vadītā komanda sāka spēli labi, taču otrajā puslaikā netika galā ar pretinieku izdarīto spiedienu.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pēdējā grupas spēlē viesos ar rezultātu 59:68 (27:15, 13:19, 12:17, 7:17) piekāpās Sombathejas "Falco".

Rīdziniekiem šī mača iznākums neko nemainīja, bet "Falco" panākums nodrošināja pirmo vietu grupā un iekļūšanu "Top 16" kārtā. Janvāri "VEF Rīga" "play-in" turnīrā sacentīsies ar Francijas klubu Dižonas JDA.

"Sākām labi, guvām nedaudz priekšrocību, bet neatradām veidu, kā apturēt agresīvu spiedienu. Pazaudējām ritmu otrajā ceturtdaļā, uz to brīdi pazaudējām savu saspēles vadītāju, tāpēc pazaudējām spēles organizētību," pēcspēles preses konferencē stāstīja Gailītis. "Otrajā puslaikā arī neiemetām metienus, kas varētu mainīt spēles gaitu. Beigās arī neatradām veidu, kā uzvarēt. Bet tā bija laba spēle, esmu apmierināts ar saviem spēlētājiem, kuri parādīja raksturu."

Arī Rīgas komandas spēlētājs Artis Ate pēc spēles norādīja, ka rīdziniekiem izdevās labs spēles sākums, taču pēc tam bija grūti turpināt iesākto.

"Pirmā ceturtdaļa bija laba, bijām labā formā un iemetām daudz. Otrajā ceturtdaļā pazaudējām spēles ritumu, neguvām savus metienus un pretinieki sāka spēlēt agresīvāk. Tad arī sākām zaudēt savu spēli," teica Ate. "Otrajā puslaikā nevarējām vairs atgriezties spēlē. Protams, mēs centāmies, bet ar to nebija pietiekoši. Tā nebija mūsu labākā spēle, aizmirsīsim šo un gatavosimies nākamajiem mačiem."

"VEF Rīga" komanda, kura trešo sezonu piedalīsies šajās sacensībās, pērnajā sezonā sasniedza FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu.

Šosezon Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Artis Ate, Raivo Butirins, Rons Karijs, Iļja Gromovs, Māris Gulbis, Reišons Hemondss, Emīls Krūmiņš, Aleksanders Madsens, Anrijs Miška, Pēteris Pinnis, Džeilens Railijs, Devondriks Volkers un Kristers Zoriks.

Maijā Ņižņijnovgorodā notikušajā finālastoņnieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Burgosas "San Pablo", nosargājot pērn izcīnīto titulu.

2020./2021.gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!