Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns otrdien aizvadīja savu otro rezultatīvāko spēli šajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā, taču viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" vienība piedzīvoja jau devīto zaudējumu pēdējo 12 spēļu laikā.

Vašingtonas "Wizards" komanda izbraukumā ar rezultātu 112:119 (24:38, 27:27, 22:26, 39:28) piekāpās Maiami "Heat" vienībai, kura trešajā ceturtdaļā bija attīstījusi graujošu pārsvaru.

Dāvis Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, 21 minūtes laikā gūstot 19 punktus (2/2 divpunktu metienos, 5/10 trīspunktu metienos), izcīnot divas atlēkušās bumbas un atdodot divas rezultatīvas piespēles. Rūjienietim esot laukumā, "Wizards" pretiniekiem piekāpās ar piecu punktu deficītu.

Bertāns pirms pāris nedēļām izcēlās ar 21 gūtu punktu Denverā. Tā bijusi vienīgā spēle šosezon, kurā viņš izcēlies ar augstāku rezultativitāti nekā otrdien aizvadītajā mačā.

Abas komandas spēli aizvadīja ar ļoti ierobežotiem spēkiem. Vašingtonas "Wizards" komandai astoņi basketbolisti – tostarp komandas līderis Bredlijs Bīls – nebija pieejami Covid-19 protokola dēļ. Arīdzan "Heat" rindās bija vērojams astoņu basketbolistu iztrūkums, bet mājiniekiem pieci no spēlētājiem guvuši savainojumus, savukārt vien trīs nebija pieejami Covid-19 dēļ.

Maiami klubam pieejamie basketbolisti pakāpeniski audzēja vadību, kas trešajā ceturtdaļā jau sasniedza 28 punktus (57:85). Veiksmīgi trešās ceturtdaļas izskaņu aizvadīja tieši Bertāns. Viņš realizēja divus tālmetienus un vienu divpunktu metienu, kā arī rezultatīvi piespēlēja Spenseram Dinvidijam, palīdzot "Wizards" vienībai atspēlēties līdz rezultātam 73:91.

Vašingtonas komanda ceturtajā ceturtdaļā turpināja pakaļdzīšanos, spēles pēdējā minūtē pietuvojoties arī līdz piecu punktu deficītam. Tomēr laukuma saimnieki trāpīja pietiekami daudz metienu, lai nosargātu vadību un nepielaistu viesus tuvāk par viena metiena tiesu.

Uzvarētāju labā 32 punktus guva Tailers Hiro, ar 26 punktiem un astoņiem trāpītiem tālmetieniem izcēlās Dankans Robinsons, bet Džimijs Batlers sakrāja 25 punktus un 15 rezultatīvas piespēles, šajā rādītājā uzstādot jaunu karjeras rekordu.

Viesu rindās 24 punkti un 11 piespēles Dinvidijam, bet ar 22 punktiem atzīmējās Kails Kuzma. Komandas rindās debitēja Alizejs Džonsons, Kregs Sords un Džordans Gudvins. Katrs no viņiem tika pie iespējas, pateicoties NBA noteikumiem, kas ļauj parakstīt desmit dienu ilgus līgumus, lai aizstātu Covid-19 dēļ nepieejamos spēlētājus. Sordam un Gudvinam šī bija arī debija NBA.

"Wizards" vienība ar 17 uzvarām 34 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kuras ceturtajā pozīcijā ar 22 uzvarām 35 spēles ir "Heat" vienība. Vašingtonas klubs ceturtdien mājās uzņems Klīvlendas "Cavaliers" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!