Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings, kurš nevakcinēšanās pret Covid-19 dēļ nevarēs piedalīties mājas spēlēs, trešdien aizvadīs pirmo maču šajā sezonā, ziņo žurnālists Šamss Čaranija un medijs ESPN.

Bruklinas "Nets" komanda ir sagatavojusies tam, lai Kairijs Ērvings trešdien aizvadītu pirmo spēli šajā NBA sezonā, raksta medijs ESPN. Ērvings piedalīsies Bruklinas "Nets" komandas izbraukuma spēlē pret Indiānas "Pacers" vienību.

Bruklinas kluba vadība pirms pāris nedēļām tomēr izlēma, ka iesaistīs Ērvingu komandas darbībā, ļaujot viņam piedalīties vien mačos izbraukumā. To piespieda savainojumi Bruklinas komandas spēlētājiem, Covid-19 protokola dēļ nepieejamie basketbolisti un lielā minūšu noslodze tās superzvaigznēm Kevinam Durantam un Džeimsam Hārdenam, rakstīja medijs ESPN.

Savukārt pats saspēles vadītājs pagājušonedēļ uzsvēra, ka "saprata" un "cienīja" kluba vadības sākotnējo lēmumu neļaut viņam pievienoties komandai. "Es patiešām sapratu viņu izvēli teikt – ja nebūsi pilnībā vakcinēts, tad nevari būt pilnvērtīgs komandas dalībnieks," teica Ērvings.

Saspēles vadītājs Kairijs Ērvings šosezon nav palīdzējis Bruklinas "Nets" komandai, kas pirms sezonas izlēma, ka basketbolists nebūs daļa no komandas līdz viņš izpildīs Ņujorkas vakcinēšanās noteikumus. NBA vadība nepieprasa spēlētājiem obligātu prasību vakcinēties, bet tas nepieciešams Sanfrancisko un Ņujorkas pilsētās. Nevakcinēti spēlētāji nevar arī viesoties izbraukumā pie Toronto "Raptors" komandas.

"Nets" komanda ar tās zvaigžņoto trio (Kevins Durants, Džeimss Hārdens, Kairijs Ērvings) pirms sezonas un informācijas par Ērvinga lēmumu, iespējams, bija saucami par līgas galvenajiem favorītiem. Bruklinas "Nets" vienība šobrīd ar 23 uzvarām 34 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē.

Pagājušajā sezonā "Nets" bez savainotajiem Hārdena un Ērvinga konferences finālā piekāpās topošajiem čempioniem Milvoku "Bucks" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!