Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets" tomēr iesaistīs savā komandā nevakcinēto zvaigzni Kairiju Ērvingu, kurš piedalīsies spēlēs izbraukumā, ziņo medija ESPN žurnālists Eidriens Vožnarovskis.

Saspēles vadītājs Kairijs Ērvings šosezon nav palīdzējis Bruklinas "Nets" komandai, kas pirms sezonas izlēma, ka basketbolists nebūs daļa no komandas līdz viņš izpildīs Ņujorkas vakcinēšanās noteikumus. NBA vadība nepieprasa spēlētājiem obligātu prasību vakcinēties, bet tas nepieciešams Sanfrancisko un Ņujorkas pilsētās. Nevakcinēti spēlētāji nevar arī viesoties izbraukumā pie Toronto "Raptors" komandas.

Taču dažādie pavērsieni sezonas laikā – savainojumi Bruklinas komandas spēlētājiem, Covid-19 protokola dēļ nepieejamie basketbolisti un lielā minūšu noslodze tās superzvaigznēm – mudinājuši "Nets" komandu piesaistīt Ērvingu kā "nepilna laika spēlētāju spēlēm ārpus Ņujorkas", raksta Vožnarovskis.

Ideju pilnībā atbalstījuši kluba īpašnieks Džozefs Cajs, ģenerālmenedžeris Šons Markss, galvenais treneris Stīvs Nešs un vienības atslēgas spēlētāji. Arīdzan pats Ērvings vēlas atgriezties, lai piedalītos spēlēs izbraukumā, un var atsākt treniņus kluba bāzē, ziņo medijs.

Basketbolists līdz šim nav vēlējies pildīt Ņujorkas mandātus, kas paredz vakcinēšanos. Šobrīd cilvēkiem nepieciešama vismaz viena vakcīnas deva, lai apmeklētu vietas kā "Nets" mājas arēnu "Barclays Center". Savukārt 27. decembrī visiem privātā sektora pārstāvjiem jau būs nepieciešamas divas "Pfizer" vai "Moderna" vakcīnu devas vai viena "Johnson & Johnson" deva.

Ziņots, ka Bruklinas klubu uzrunājušas vairākas komandas, kuras interesējušas par iespējām maiņas darījumā iegūt Ērvingu. Starp tām bijusi arī Dalasas "Mavericks" komandas vadība, kuras sarunās ar "Nets" klubu izskanējis Kristapa Porziņģa vārds.

Bruklinas "Nets" vienība ar 21 uzvaru 29 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē. Šobrīd tai Covid-19 protokola dēļ nevar palīdzēt septiņi spēlētāji. Savukārt komandas līderis Kevins Durants pirmo reizi kopš 2013./2014. gada sezonas spēlē 37,0 minūtes vidēji spēlē, kuru laikā izcēlies ar 29,7 punktiem. Tas viņam ļāvis ierindoties pirmajā vietā NBA rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

"Nets" komanda ar tās zvaigžņoto trio (Kevins Durants, Džeimss Hārdens, Kairijs Ērvings) pirms sezonas un informācijas par Ērvinga lēmumu, iespējams, bija saucami par līgas galvenajiem favorītiem.

Pagājušajā sezonā "Nets" bez savainotajiem Hārdena un Ērvinga konferences finālā piekāpās topošajiem čempioniem Milvoku "Bucks" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!