Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" pirmdien parakstīja jau trešo desmit dienu ilgo līgumu ar Markīsu Krisu, kurš šobrīd jau tieši aizstāj Covid-19 protokolā esošo Kristapu Porziņģi, raksta medijs "dallasnwews.com".

24 gadus vecais Markīss Kriss pirmdien parakstīja jau trešo īstermiņa līgumu ar Dalasas klubu. Spēka uzbrucējs komandā var spēlēt, pateicoties NBA noteikumiem, kuri ļauj atrast aizstājējus ar Covid-19 inficētajiem spēlētājiem.

Kriss, kurš 2016. gadā tika draftēts ar augsto astoto numuru, "Mavericks" labā desmit mačos vidēji guvis 6,1 punktus.

Savukārt Kristaps Porziņģis protokola prasībām tika pakļauts 3. janvārī, tobrīd kļūstot par jau 11. kluba basketbolistu, kurš šosezon inficējies ar Covid-19. Taču šobrīd Porziņģis un galvenais treneris Džeisons Kids ir pēdējie "Mavericks" pārstāvji, kuri vēl nav atgriezušies ierindā, uzsver "dallasnews.com".

Tādējādi sadarbība ar Krisu var tikt piekopta tik ilgi, kamēr Porziņģis vēl nav pieejams Dalasas komandai vai arī, ja kāds cits "Mavericks" spēlētājs tiktu spiests ievērot Covid-19 protokolu.

Dalasas vienība arī noslēgusi divvirziena līgumu ar Teo Pinsonu, kurš komandai sākotnēji pievienojās kā Covid-19 inficēto spēlētāju aizstājējs. Lai atbrīvotu vietu sastāvā, "Mavericks" lauza līgumu ar Džakoriju Magloklinu, kurš iepriekš bija viens no diviem komandas divvirziena spēlētājiem.

Pašizolācija pēc pozitīva Covid-19 testa spēlētājiem, kuriem nav saslimšanas simptomu, šobrīd ir vien sešas dienas ilga. Protokolu var arī pamest spēlētāji, kuri uzrāda divus negatīvus testus, kas veikti ar 24 stundu atstatumu.

"Mavericks" vienība nākamo spēli aizvadīs trešdien izbraukumā pret Ņujorkas "Knicks" komandu. Ja pat Porziņģis līdz šai dienai pamet Covid-19 protokolu, jau vairāk nekā nedēļas ilgā dīkstāve mudina domāt, ka viņa atgriešanās netiks sasteigta uz šo spēli, raksta medijs "dallasnews.com".

Savukārt aiznākamais mačs vienībai paredzēts piektdien, kad tā viesosies pie Memfisas "Grizzlies" vienības.

"Mavericks" vienība ar 22 uzvarām 40 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!