Foto: F64

Latvijas basketbolists Mārcis Vītols svētdien guva 13 punktus Vienotās līgas mačā, viņa un Ojāra Siliņa pārstāvētajai Tallinas "Kalev" komandai ciešot zaudējumu.

Tallinas komanda, kuru vada Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs, mājās ar rezultātu 66:86 (17:22, 24:15, 18:19, 7:30) zaudēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienībai.

Spēles dienā Tallinas klubs paziņoja, ka pozitīvi Covid-19 testi ir četriem basketbolistiem, tajā skaitā Siliņam, tādējādi šī četrotne nevarēja doties laukumā. Problēmas bija arī pretiniekiem, kas laikapstākļu dēļ Igaunijas galvaspilsētā ieradās novēloti. Trīs ceturtdaļas komandas spēlēja līdzīgi, bet spēles ceturto nogriezni "Lokomotiv-Kubaņ" iesāka ar 17 punktu izrāvienu un nedeva mājiniekiem nekādas iespējas atspēlēties.

Vītols svētdien spēlēja 27 minūtes un 56 sekundes, grozā raidot abus divus divpunktu metienus un trīs no astoņiem tālmetieniem. Latviešu aizsargs arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva četras kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja (-9) un astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Mājiniekiem 18 punktus guva Donovans Džeksons, bet viesiem 17 punkti bija Ērikam Makolumam.

"Kalev" ar trīs uzvarām 11 spēlēs turnīra tabulā ieņem devīto vietu.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021.gada līgas sezona beidzās ar Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Uniks".

Kopš 2011./2012.gada sezonas CSKA Vienotajā līgā ne reizi nav zaudējusi čempiones godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!