Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns sestdien piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā Vašingtonas "Wizards" komanda pārliecinoši zaudēja.

"Wizards" vienība mājās ar rezultātu 80:95 (21:33, 11:26, 19:26, 29:10) piekāpās līgas līderei Fīniksas "Suns" komandai.

Dāvis Bertāns, kurš bija palicis uz rezervistu soliņa iepriekšējās četrās spēlēs pēc kārtas, nospēlēja septiņas minūtes. Rūjienietis guva vienu punktu, trāpot soda metienu pēc pretinieka tehniskās piezīmes, bet nerealizēja vienīgo izpildīto tālmetienu. Bertāna kontā arī trīs piezīmes un viena kļūda.

"Suns" komanda jau pirms otrās ceturtdaļas viduspunkta bija vadībā ar 25 punktu pārsvaru, bet trešajā ceturtdaļā rezultāts jau sasniedza +36. Tieši šajā ceturtdaļā visas septiņas minūtes no sev atvēlētā spēles laika izpelnījās Bertāns.

Milzīgais deficīts tika sadeldēts spēles izskaņā, kurā galvenokārt spēlēja rezervisti.

Uzvarētāju rindās Deandrē Eitons sakrāja 20 punktus un 16 atlēkušās bumbas, bet Kriss Pols tika pie 14 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Mājinieku labā 15 punktus guva Montrezs Harels. Tieši viņš un un Bertāns ir tie "Wizards" komandas spēlētāji, kuriem ir lielākā iespēja tikt aizmainītiem pirms 10. februārī gaidāmā maiņu lieguma, iepriekš ziņoja medijs "NBC Sports". Bertānam arī bijusi gara saruna ar komandas vadību par savu lomu "Wizards" klubā.

Fīniksas komanda ar 42 uzvarām 52 spēlēs ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, bet "Wizards" ar 24 panākumiem 52 spēlēs ierindojas 11. pozīcijā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!