Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" pirmdien mājās pieveica Detroitas "Pistons" vienību, Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim vēl nesagaidot savu debiju jaunās komandas sastāvā.

"Wizards" vienība svinēja uzvaru ar rezultātu 103:94 (24:22, 26:28, 37:28, 16:16).

Mājiniekus trešās ceturtdaļas izskaņā vadībā izvirzīja tās jaunpienācējs Išs Smits, kurš ar metienu palēcienā panāca rezultātu 75:74. Turklāt komandas līderis Kails Kuzma tad guva septiņus punktus 80 sekunžu laikā, palīdzot "Wizards" komandai ceturtdaļu noslēgt ar deviņu punktu lielu vadību.

"Pistons" vienības uzbrucējs Sadīks Bejs ar tālmetienu sešas minūtes pirms pamatlaika beigām samazināja deficītu līdz diviem punktiem (88:90), taču Detroitas komanda tad četras minūtes pēc kārtas neguva punktus, kas ļāva "Wizards" basketbolistiem nosargāt panākumu.

Uzvarētāju labā 23 punktus guva Kuzma, bet ar 16 punktiem izcēlās Kenteiviuss Kaldvels-Poups. Viesu rindās 24 punktus sakrāja Bejs, bet ar 14 punktiem atzīmējās Džeremi Grants.

Jau ziņots, ka Kristaps Porziņģis labā ceļgala sasituma dēļ pirmdien vēl netika pieteikts potenciālai debijas spēlei "Wizards" komandas rindās.

Vašingtonas vienības galvenais treneris Vess Anselds juniors, kurš iepriekš izteica cerību redzēt Porziņģi laukumā kādā no šonedēļ trijām gaidāmajām spēlēm, pēc spēles sarunā ar žurnālistiem uzturēja šādu ieceri. Anselds atkārtoja, ka cer uz liepājnieka došanos laukumā kādā no pēdējām divām spēlēm pirms Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma.

"Viņš katru dienu laukumā dara mazliet vairāk," par basketbolista progresu izteicās treneris. "Tā ir pozitīva pazīme, bet mums tāpat jābūt uzmanīgiem. Kad pienāks pareizais laiks, viņš būs gatavs."

"Wizards" komanda trešdien viesosies pie Indiānas "Pacers" vienības, bet ceturtdien izbraukumā spēkosies ar Bruklinas "Nets" basketbolistiem. Vašingtonas vienība ar 26 uzvarām 56 mačos saglabā 11. vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!