Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas basketbola klubs Slobožanskas "Prometey", kas 2022./2023. gada sezonā spēlēs "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL), vienojies ar bijušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju Džianu Klavelu.

Par Klavela pievienošanos komandai sociālajā vietnē "Facebook" ziņo Ukrainas kluba prezidents Volodimirs Dubinskis.

Kluba prezidents savā paziņojumā uzsver, ka Klavelam svarīgākais faktors, pievienojoties komandai, bija tā dalība gaidāmajā ULEB Eiropas kausa turnīrā. ULEB Eiropas kauss ir pēc ranga otrās augstākās starptautiskās klubu sacensības kontinentā. Dubinskis tāpat izsaka ticību Ukrainas bruņotajos spēkos, kā arī nosaka, ka Ukrainas nacionālais čempionāts vēl atgriezīsies.

Puertoriko izlases basketbolists pēc gaitām Kolorādo Štata universitātes basketbola komandā 2017. gada vasarā noslēdza līgumu ar Dalasas "Mavericks" komandu. Pasaulē spēcīgākajā līgā Klavels paguva aizvadīt deviņas spēles, kurās vidēji izcēlās ar 2,9 punktiem. 28 gadus vecais basketbolists arī spēlējis dzimtajā Puertoriko, Turcijas, Spānijas un Grieķijas augstākajās līgās, kā arī VTB Vienotajā līgā.

Savukārt aizvadītajā sezonā Klavels pārstāvēja Igora Miglinieka trenēto klubu Kijevas "Budiveļņik". 1,93 metrus garais aizsargs 14 spēlēs vidēji atzīmējās ar 26,4 punktiem un 4,6 rezultatīvām piespēlēm, bet tad pārcieta savainojumu.

Sākot ar aprīli, Klavels spēlējis dzimtenes klubā "Cangrejeros de Santurce", caurmērā mačā sakrājot 14,5 punktus. Puertoriko ir viena no valstīm, kur basketbola klubu sezona norit no pavasara līdz rudenim.

Klavels karjeras laikā vairākkārt pārstāvējis arī Puertoriko basketbola izlasi, tostarp piedaloties 2019. gada Pasaules kausā basketbolā, kur viņš vidēji spēlē izcēlās ar 7,2 punktiem.

Jau ziņots, ka "Prometey" komanda apstiprināta kā LIBL dalībniece, kura nākamo sezonu, visticamāk, aizvadīs Rīgā. Iespējams, ka Slobožanskas klubs nebūs vienīgais no Ukrainas, kas Krievijas iebrukuma dēļ pārcelsies uz LIBL čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!