Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki bija ļoti apmierināts ar savas komandas sniegumu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mačā pret Serbiju, izceļot komandas sniegumu aizsardzībā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas uzvarēja Serbiju, un šis panākums ļāva kvalifikācijas pirmās kārtas apakšgrupā ieņemt pirmo vietu.

Banki preses konferenci sāka ar Artūrs Strautiņa pieminēšanu. Viņš pirmajā pārbaudes spēlē pret Lietuvu guva savainojumu, un viņam būšot nepieciešama operācija.

"Emocionālā daļa bija ļoti svarīga. Pirmajās 20 minūtēs spēles kvalitāte bija laba, taču pēc pirmā puslaika bija sašutums. Atgriežoties laukumā, visiem mērķis bija skaidrs. Viss sākās no aizsardzības, uzbrukumā kustinājām bumbu un turpinājām meklēt labus metienus," pēcspēles preses konferencē teica Banki. "Artūrs Kurucs, Toms Leimanis, Rihards Lomažs izdarīja lielisku darbu. Sniegums aizsardzībā ļāva mums izcīnīt uzvaru. Garie spēlētāji teicami aizstāvēja grozu, Avramovičs otrajā puslaikā palika uz 0 punktiem. Pēdējās minūtēs zaudējām koncentrēšanos, un serbi samazināja deficītu.

"Šis ir vakars, kuru varēs ilgi atcerēties. Ja kaut kas negāja mūsu virzienā, mēs jutām atbalstu. Tāpēc viss kļuva vieglāk un aizraujošāk," līdzjutējus slavēja Banki. "Šis ir mūsu darba sākums, gribējām būt grupas pirmajā vietā. Turpinām virzīties uz priekšu. Turpinājums būs grūtāks, bet esmu drošs, ka spēlētāji turpinās attīstīties."

Latvijas izlases atspēlēšanos otrajā puslaikā veicināja Kurucs ar saviem trīs tālmetieniem īsā laikā. Viņš otro puslaiku sāka saspēles vadītāja pozīcijā, un viņš laukumā tika sūtīts ar mērķi strādāt aizsardzībā.

"Kurucs iederējās mūsu aizsardzības plānā. Aleksa Avramovičs pirmajā puslaikā izmantoja visas savas iespējas, tāpēc mēs nolēmām otrajā puslaikā sākt Artūru, viņš zina savu darbu, viņš var dot enerģiju un atlētiskumu. Viņš bija labs aizsardzībā un uzbrukumā. Mums ir stils, kurā nav skaidra saspēles vadītāja. Kurucs bija ļoti koncentrējies," teica Banki.

Banki arī norādīja, ka 3.jūlijā gaidāmā spēle pret Slovākiju arī būs svarīga.

Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns atgādināja, ka Latvijas izlase pirms gada bija savā zemākajā punktā, bet šajā mačā Latvija pilnā arēnā izcīnīja pirmo vietu grupā.

"Spēles sākums nebija labs, bet mēs nekritām panikā. Mēs palikām spēlē, izdomājām ko darīt. Otrajā puslaikā mēs bijām spēcīgāki, lielie spēlētāji darbojās teicami, serbi neko nevarēja izdarīt. Esmu lepns par visiem, kuru bija iesaistīti šajā ciklā," teica Bertāns.

Serbijas izlases galvenais treneris Svetislavs Pesičs norādīja, ka Serbija nospēlēja divus dažādus puslaikus.

"Otrajā puslaikā spēlējām citu basketbolu, gribējām spēli uzvarēt nekavējoties. Bez pacietības, bez disciplīnas. Latvija spēlēja pretuzbrukumu basketbolu. Beigās tas bija iemesls, kāpēc zaudējām spēli, kāpēc zaudējām spēles ritmu," teica Pesičs. "Latvijai ir daudz talanta, īpaši ārējās līnijas spēlētājos. Problēmas mums bija arī fiziskajās ziņā. Ja spēlētāji nav fiziski gatavi, tad viņi nogurstot zaudē koncentrēšanos."

"Mūsu spēle zem groza nebija tādā līmenī, kādā vajadzēja. Mums vajadzēja kontrolēt cīņu par atlēkušajām bumbām. Mēs zinājām, ka Latvijai ir agresīvi garie spēlētāji - Rolands Šmits un Andrejs Gražulis. Viņi ir labi cīnītāji par atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Taču Latvija ir tāda komanda, kas ir atkarīga no perimetra spēlētājiem. Man negribās daudz runāt par Latvijas izlasi. Mēs spēli zaudējām, jo pazaudējām kontroli. Lai uzvarētu tāda līmeņa komandu kā Latviju, vajag spēlēt kopā. Visiem ir jāsaprot, ko mēs vēlamies, kāds ir mūsu stils," treneris turpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!