Foto: FIBA

Slovēnijas izlases līderis Luka Dončičs trešdien Eiropas čempionāta finālturnīrā noslēdzošajā grupas spēlē izcēlās ar 47 gūtajiem punktiem, palīdzot izcīnīt uzvaru pār Franciju.

Slovēnija B apakšgrupas mačā ar rezultātu 88:82 (20:19, 24:21, 20:24, 24:18) pārspēja Franciju, nodrošinot pirmo vietu grupā.

Slovēņiem izdevās panākt desmit punktu pārsvaru vien ceturtās ceturtdaļas vidusdaļā, taču turpinājumā Francijas basketbolistiem izdevās samazināt deficītu līdz četriem punktiem (76:80), bet pēc Tomā Ertela tālmetiena starpība bija vairs tikai viens punkts.

Pēc diviem precīziem Evana Furnjē soda metieniem rezultāts kļuva neizšķirts, taču uzreiz pēc tam Goranam Dragičam izdevās ātrais pretuzbrukums, kas noslēdzās ar precīzu metienu zem groza, kam sekoja Vlatko Čančara realizēts metiens divu punktu vērtībā. Gorans Dragičs spēles izskaņā vēlreiz guva divus punktus, panākot sešu punktu pārsvaru.

Slovēnijas rindās pārliecinoši rezultatīvākais bija Luka Dončičs, kurš guva 47 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un sakrāja piecas rezultatīvas piespēles. Gorans Dragičs pievienoja 14 punktus, bet Edo Muričs sakrāja deviņus punktus.

Franciju no neveiksmes neglāba Rūdija Gobēra 10 gūtie punkti un Furnjē 15 punkti, kamēr Ertels, gūstot desmit punktus, tika pie tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Dončičs aizvadīta visu laiku otro rezultatīvāko spēli Eiropas čempionātu vēsturē. Līdz šim rezultatīvākā spēle viena spēlētāja izpildījumā aizvadīta 1957. gadā, kad 63 punktus guva Beļģijas basketbolists Edijs Terass. Dončičs pārspēja grieķi Nikosu Gali, kurš 1983. gadā sameta 46 punktus.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē šajā grupā Lietuva ar rezultātu 87:70 (28:28, 28:14, 19:17, 12:11) pieveica savu tiešo konkurenti Bosniju un Hercegovinu un nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

Noslēdzošajā B grupas mačā Vācija ar rezultātu 106:71 (22:19, 32:20, 27:19, 25:13) pārliecinošu uzvarēja Ungāriju.

Vācijas panākumu sekmēja Kristians Zengfelders un Maodo Lo, kuri guva attiecīgi 22 un 21 punktu, kamēr vēl 19 punktus uzvarētāju rindās guva Nilss Gifijs.

Ungārijas izlasē Zoltans Perls ar 15 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais, bet 13 punktus guva Benke Silārds.

B grupā Slovēnijai ir četras uzvaras piecos mačos, kamēr Vācijai ir tikpat panākumu, taču savstarpējā spēlē pārāki bija slovēņi. Tālāk seko Francija, kurai ir trīs uzvaras un Lietuvas ar divām, bet ārpus četrinieka palika Bosnija un Hercegovina un Ungārija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!