Foto: FIBA

Spānijas vīriešu basketbola izlase trešdien Tbilisi nodrošināja uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīra A apakšgrupā, kamēr vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja arī Beļģija un Melnkalne.

Grupas vadošo komandu duelī spāņi ar rezultātu 72:69 (17:18, 21:16, 18:16, 16:19) uzveica Turciju.

Pie rezultāta 68:69 turki noturēja aizsardzību, taču neveiksmīgi ievadīja bumbu spēlē, tai no Šeina Larkina atstājot laukumu. Spānijas uzbrukumā tika pārkāpti noteikumi pret Villiju Ernangomesu, kurš 18 sekundes pirms pamatlaika beigām no soda metienu līnijas panāca 71:68.

Otrā laukuma galā ar noteikumu pārkāpumu tika apturēts arī Larkins, kurš iemeta pirmo no diviem "sodiņiem". Spāņi ieguva atlēkušo bumbu un astoņas sekundes pirms finālsvilpes Lorenso Brauns izprovocēja pārkāpumu un arī izpildīja vienu precīzu soda metienu (72:69). Turki neieguva atlēkušo bumbu, kas ļāva uzvaru izcīnīt Spānijai.

Spānijas izlasē ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Ernangomess, bet 11 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles pievienoja Brauns.

Turkiem 20 punkti bija Džedi Osmanam, 16 punkti bija Furkanam Korkmazam, bet 14 punkti, 12 atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas bumbas - Alperenam Šenginam. Larkins atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bet samierinājās ar trīs punktiem.

Tikmēr citā A apakšgrupas mačā Beļģija ar rezultātu 89:80 (20:19, 21:11, 25:30, 23:20) guva panākumu pār Bulgāriju.

Pēc veiksmīgas trešās ceturtdaļas pēdējā spēles ceturksnī bulgāriem izdevās samazināt deficītu līdz četriem punktiem, taču īsi pēc tam beļģi atguva astoņu punktu pārsvaru, ko izdevās saglabāt arī līdz spēles beigām.

Beļģijas valstsvienības rindās 25 gūtos punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Retins Obasohans, kamēr Emanuēls Lekomte pievienoja 20 punktus, četras atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

Bulgārijas labā Aleksandars Vezenkovs, sakrājot "double-double", guva 26 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet Dī Bosts izcēlās ar 18 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Pēdējā apakšgrupas mačā Melnkalne ar rezultātu 81:73 (21:19, 20:16, 17:17, 23:21) apspēlēja Gruziju.

Uzvarētāju rindās 22 punktus guva Igors Drobņaks, vēl 17 punktus guva Kendriks Denārds Perijs, kurš arī sakrāja deviņas rezultatīvas piespēles, kamēr ar septiņiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Nemanja Radovičs.

Gruziju no neveiksmes neglāba Tedus Makfedans, kurš guva 16 punktus, un Aleksandrs Mamukelašvili, kurš, gūstot 15 punktus un izcīnot desmit atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double".

A grupā vietu izslēgšanas turnīra spēlēs nodrošinājušas Spānija un Turcija, kurām ir attiecīgi četras un trīs uzvaras piecās cīņās. Tālāk ar trīs uzvarām piecās cīņās seko attiecīgi Melnkalne un Beļģija, kuras arī iekļuvušas izslēgšanas spēlēs. Piekto un sesto vietu grupā dala Bulgārija un Gruzija, kuras spēja tikt pie viena panākuma piecos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!