Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis gaidāmajā starpsezonā varētu atteikties no sava pašreizējā līguma ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" pēdējā gada, kurā viņam paredzēta 36 miljonu dolāru liela alga, lai noslēgtu jaunu ilgtermiņa līgumu, raksta "hoopshype.com".

Porziņģis 2019. gadā, vēl pārstāvot Dalasas "Mavericks", noslēdza piecu gadu līgumu, kura vērtībā bija 158 miljoni dolāru (139 miljoni eiro). Šajā sezonā viņa alga ir 33,8 miljoni dolāru (31,9 miljoni eiro), bet nākamajā sezonā – 36 miljoni (33,9 miljoni eiro).

Līguma pēdējā sezonā iekļauta spēlētāja opcija, un tas nozīmē, ka latvietis var neturpināt pašreizējo līgumu. Medijam "HoopsHype" divu NBA klubu vadības pārstāvji pieļāva, ka Porziņģis varētu izmantot iespēju atteikties no līguma pēdējā gada, lai noslēgtu jaunu ilgtermiņa līgumu.

27 gadus vecais latvietis varētu tikt pie jauna trīs gadu līguma ar 90 miljonu dolāru (84,8 miljonu eiro) lielu algu, vai četru gadu līguma ar 120 miljonu algu (113 miljonu eiro).

Porziņģis šajā sezonā piedalījies 29 no 32 spēlēm, kurās viņš vidēji guvis 22,4 punktus, izcīnījis 8,9 atlēkušās bumbas, izdarījis 2,7 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 metienus.

"Wizards" komandā arī Kailam Kuzmam ir iespēja neturpināt pašreizējo līgumu, taču kluba vadība abiem varētu piedāvāt jaunus līgumus, jo tā savu sastāvu uzskata par talantīgāku nekā to šobrīd rāda kopvērtējums. Ar 12 uzvarām un 20 zaudējumiem tā ierindojas 12. vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!