Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 22 punktus un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 127:102 savā laukumā pārspēt Fīniksas "Suns".

Tā "Wizards" bija trešā uzvara pēc kārtas un 15. panākums šīs sezonas 36 spēlēs, kas Austrumu konferencē ļauj ierindoties 12. pozīcijā.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā realizēja sešus divpunktu metienus (6/9), divus tālmetienus (2/6) un visus četrus soda metienus (4/4). Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, pa vienam blokam un pārtvertai bumbai, trīs kļūdas un divas personīgās piezīmes. Porziņģis spēli noslēdza ar +/- rādītāju +23.

Rezultatīvākais "Wizards" sastāvā bija Rui Hačimura, kurš, iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa, sameta 30 punktus, bet 22 punktus pievienoja arī Kails Kuzma. "Suns" rindās 31 punktu iekrāja Deandrē Eitons, 20 punktus guva Kriss Pols, bet 17 punktus sakrāja Mikals Bridžess.

Savainojuma dēļ Vašingtonai palīdzēt nevarēja komandas līderis Bredlijs Bīls, un arī "Suns" bija jāiztiek bez sava līdera Devina Bukera.

"Wizards" jau pirmajā ceturtdaļā spēja izvirzīties vadībā ar 36:21, un turpinājumā kontrolēja spēli. Trešajā ceturtdaļā "Suns" veica izrāvienu un rezultāta deficītu samazināja līdz 82:83, tomēr Vašingtonas komanda neļāva pretiniekiem pārņemt vadību šajā mačā. Noslēdzošajās 12 minūtēs "Wizards" ar savām darbībām panāca Fīniksas komandas zemu metienu precizitāti un atkal palielināja pārsvaru, gūstot panākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!